מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכות מהבטן לגב-בן שלושה חודשיםבר17/12/2011
היי
בני בן שלושה וחצי חודשים כמעט
לפני שבוע החל להתהפך מהבטן לגב , לא אוהב להיות על הבטן ומחזיק שם רק כמה דקות ספורות אבל מחזיק את הראש יפה (גם לפי רופאה התפתחותית בטיפת חלב בגיל חודשיים כבר הרים את הראש יפה למרות שלא נמצא הרבה על הבטן- כי מסרב)
אני מחד שמחה שהתחיל להתהפך אבל זה מונע ממנו להיות על הבטן,הוא פשוט מחלץ את עצמו מהסיטואציה שאני שמה אותו בה. אני מנסה בהדרגה דרך תרגילים כמו הגמשת עמוד השדרה באמצעות קירוב הברכיים לבטן והתהפכות על הצד ורק משם לבטן אבל זה לא עוזר, הוא גונח כמה רגעים, מחזיק מעמד שתי דקות ומתהפך.
שתי שאלות:
1. האם תקין שכבר למד להתהפך והאם זה לא בעקבות ה"שנאה לבטן"? אני חוששת שיתעכב בלהתהפך מהגב לבטן כי לא מצליח לשהות שם הרבה זמן.
2. איך ניתן בסיטואציה הנוכחית למשוך את "זמן הבטן "שלו?
תודה רבה ולילה טוב:)
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות מהבטן לגב-בן שלושה חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב18/12/2011הי בר
לפי תאורך נשמעת לי הכי התהפכות של בנך לא רצונית אלא "בריחה" משהייה על הבטן ואולי אפילו חוסר יכולת לשכב על הבטן שמוביל להתהפכות. להרמת הראש לא תמיד יש קשר לשכיבה נינוחה על הבטן, תתכן הרמת ראש גבוהה ועדיין קושי בשכיבה על הבטן.
לדעתי עליכם לחזור לתרגול שכיבה על הבטן ועידודה. בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים לשיפור השכיבה על הבטן, נסי לתרגל אותם מספר פעמים ביום ותראי אם יש שיפור. אשמח לשמוע איך הולך ולהמשיך בהמלצות נוספות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)