מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מציצת אצבעאני21/12/2011
שלום,
בני בן חודשיים וחצי. בימים האחרונים החל להכניס את ידיו לפיו ולמצוץ את האגודל.
עד כה הצעתי לו מוצץ כשמצץ את האגודל (החלפתי ממש בעדינות בין השניים). לפעמים הוא מסכים למוצץ ולפעמים לא. האם צריך בכלל להציע מוצץ או לתת לו להמשיך למצוץ את האגודל ללא הפרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
אני21/12/2011לאחרונה החל להירדם בזמן ההנקה. קראתי שקישור כזה בין הנקה להירדמות עלול ליצור בעיה בהמשך ולכן כדאי בשלב שהוא מסיים לאכול לנתק בעדינות ולהחליף את הפיטמה במוצץ. מה לעשות כעת (לאור הגילוי של האגודל)? לתת מוצץ או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
דבי גרוס דולב21/12/2011הי אני
שוב, לתת מוצץ או לא תלוי בך ובהחלטה שלך. אפשר לנסות ולנתק בעדינות את התינוק מהציצי על מנת לא ליצור תלות. מצד שני, זהו גיל בו עדיין ניתן לאפשר לתינוק את הנינוחות, הנחת והרגיעה שבהירדמות תוך הנקה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת אצבע - תגובה
דבי גרוס דולב21/12/2011הי אני
תלוי בך...
אני, באופן אישי, לא חושבת שצריך למנוע מתינוק מציצת אצבע וזאת מכמה סיבות,
תחילה- יש משהו מאוד נכון בזה שתינוק מחליט בעצמו מתי ואיך להרגיע את עצמו
ושנית, אני לא הכרתי תינוק שהצליח "להשתכנע" לקחת מוצץ במקום אצבע.
נשאר לך רק להחליט לפי תפיסת עולמך אם את רוצה להמשיך ולנסות לחליף בין המוצץ לאצבע..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)