שלום,אני חדשה כאן..יש לי כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,אני חדשה כאן..יש לי כמה שאלות
    שירה
    28/12/2011

הבת שלי (שניה) עוד מעט בת 5 חודשים עדיין לא מתהפכת ולפעמים תופסת חפץ אבל רוב הזמן שהיא מכניסה את ידיה לפיה ולפעמים מוצצת את האגודל מתוך הסקרנות. (יש לה מוצץ.. כשהיא הולכת לישון, שמה לה מוצץ שמרגיע אותה). אני מודאגת כי היא עדיין לא מתהפכת משמאל לימין כששוכבת על הבטן...נסיתי לעשות לה כל מני תרגילים אבל לא הרבה זמן..כי אני עושה לה תרגילים עד שנמאס לה פחות מ10 דקות או 5 דקות...מה עושים?נכון שההתפתחות שלה איטית?בת שלי בכורה התפתחה מהר, מגיל חודשיים הרימה את הראש ובגיל 4 חודשים התהפכה משמאל לימין כששכבה על הבטן ותפסה חפץ וכו.. שמתי לב שבתי שניה שוכבת את הבטן ומרימה את הראש ולפעמים אין לה כוח להרים...מסובבת את הראש מלחי שמאל ללחי ימין כמה פעמים ולפעמים מרימה את הראש תלוי במצב רוח שלה, יש מה לדאוג???אני לוקחת אותה לאמבטיה והיא מתלהבת וכשהיא בתוך האמבטיה מאוד פעילה ממש כך...אני לא מבינה למה היא לא פעילה כששוכבת את הבטן בלול או על השטיח למרות שנסיתי להשמיע לה את הצלילים השונים. מה הסיבה לכך?מודאגת יובל:( אודה לך אם תוכלי לענות במהרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום,אני חדשה כאן..יש לי כמה שאלות - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/12/2011

הי יובל
    את כותבת שביתך לא מתהפכת בכלל אבל לאחר מכן צמיינת שאינה מתהפכת משמאל לימין... האם תוכלי לחדד נקודה זו?
    בנתיים אתן התיחסות כללית- אנו מצפים להתהפכויות עד גיל חצי שנה, אם עד גיל זה אין אפילו סימנים להתהפכות הדבר מתחיל להיות מוגדר בתור עיכוב.
    בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים לעידוד ההתפתכויות, את מוזמנת לתרגל אותם על אף שביתך איננה בעיכוב.
    הרמת ראש כבר אמורה להיות נינוחה ויציבה בגיל זה ואם ביתך עדיין איננה מצליחה להרים את ראשה, כדאי לברר מה מקור הקושי.
    יש הבדל בין שכיבה בתוך אמבטיה על הגב לבין שכיבה על הבטן מחוץ לאמבטיה ומכאן ההבדל בין השניים. כשיש קושי בשכיבה על הבטן הדבר משפיע על ההתפתחות כולה ומכאן גם על התהפכויות והרמת הראש.
    אשמח לקבל פרטים נוספים על מנת להאריך את התיחסותי.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי....

שירה
    30/12/2011

בת שלי מרימה את הראש, יש לה שליטה מלאה...בזה אין בעיה אבל נראה לי שהיא עצלנית..למרות שעשיתי לה כל מני תרגילים כמה פעמים ביום וגם עשיתי לה עיסוי בגוף. אתמול שמתי לה כרית קטנה כשהיא שכבה על הבטן וקפצה מתוך התלהבות עד שנמאס לה. עזרתי לה להתהפך משמאל לימין כמה פעמים והיא לא התאמצה.. אפשר להגיד שהיא עצלנית או שאני טועה?יכול להיות שהיא מלאה מתקשה להתהפך או שלא קשור?היא שוקלת כמעט 8 ק"ג בת 5 חודשים גדולה...
    התכוונתי שיהלי שכבה על הבטן כשהחזקתי אותה בתוך האמבטיה והיא קפצה ממש השתוללה מתוך התלהבות (נעים לה באמבטיה חמה) אפשר להגיד שהיא מאוד פעילה רק באמבטיה ובסלון היא מרימה את הראש כששוכבת על הבטן ומנסה לתפוס את הצעצוע. לא יותר מזה...למה?אולי בגלל שהיא אוהבת מים באמבטיה כי זה מזכיר לה שהיא היתה בבטני....?תודה על המענה,יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי.... - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/12/2011

הי יובל
    אני לא מאמינה שיש תינוקות עצלנים אלא תינוקות שקשה להם. תינוק שלא מחזיק את הראש לאורך זמן או לא מגלה סימני התהפכות, יתכן מאוש שיש לו קושי תנועתי כלשהו שמקשה עליו להתקדם. המשקל לא אמור להפריע אלא אם כן ישנו גורם נוסף שמקשה.
    בהודעתי הקודמת נתתי סקירה כללית על מה שמצופה מתינוק בגיל זה. אם ביתך שוכבת היטב על הבטן ורק אינה מתהפכת הרי שהיא עדיין לא בעיכוב.
    באמבטיה אין כח כובד והמים מרפים את השרירים, אולי בשל כך קל לה שם יותר.

אני פה לשאלות נוספות
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב...

שירה
    01/01/2012

הי שוב.. יש שיפור אצל הבת שלי כי היא כל הזמן מנסה לזחול כמה פעמים אחורה וגם מרימה את הראש...אני ממשיכה לעקוב אחרי ההתפתחות שלה. בכל אופן אני מודה על המענה,תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו