מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחיזת חפץשיר03/01/2012
שלום
בת שלושה חודשים.
רציתי לדעת כיצד לעודד אחיזה רצונית?
וכן-על מה אני צריכה לעבוד איתה בגיל הזה?
היא שוכבת על הבטן כמה דקות ואז מתעייפת....אני שמה אותה כך כמה פעמים ביום. לפעמים אני שמה לב שהיא לא יציבה וכמעט מתהפכת(פעם גם התהפכה לגב). - את כל הזמן רושמת שיש תרגילים בפורום....איפה אני מוצאת אותם? עשיתי חיפוש במילים ":השכבה על הבטן", "תרגילים"ואני לא מוצאת כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיזת חפץ - תגובה
דבי גרוס דולב06/01/2012הי טל
כדי לעודד אחיזה בחפצים כדאי בעיקר להציג אותם בפני התינוקת- באוניברסיטה או בהנחת חפצים בידה. אפשר גם לתת הרבה מגע עמוק בכפות הידיים על מנת לעורר את הקשר בין כפות הידיים לבין המוח. מדובר בתהליך שמתפתח מגיל 3-4 חודשים והלאה.
מספר תרגילים לעידוד השכיבה על הבטן:
1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוקת לכיוון הראש הלוך ושוב תוך הרמה של הטוסיק.
2. לעשות סיבובי אגן גדולים וכן הקפצות אגן כנגד הרצפה.
3. להרבות בתנוחות ערסול ובהשכבות עלצ ידי הגוף.
4. להגביה את האגן של התינוקת על הרגל שלך ובכך ליצור הארכה של הגב.
5. להשכיב על הבטן ולהוסיף טפיחות עדינות על הגב על מנת להקל על השכיבה על הבטן.
בהצלחה
ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להבין יותר טוב...
שיר07/01/20122. לעשות סיבובי אגן גדולים וכן הקפצות אגן כנגד הרצפה. - מה הכוונה הקפצות? והאם לעשות בשכיבה על הגב??
3. להרבות בתנוחות ערסול ובהשכבות עלצ ידי הגוף.
ואיך שני הנ"ל תורמים להשכבה על הבטן? סתם רצון להבין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להבין יותר טוב... - תגובה
דבי גרוס דולב08/01/2012הי טל
הסיבה העיקרית לקושי בשכיבה על הבטן היא בכך ששרירי גב התינוק מתוחים ומקוצרים מידי (בשל שכיבה מרובה על הגב) ושרירי הבטן מתוחים מידי. מטרת התרגילים עליהם המלצתי היא להאריך את שרירי הגב ולהרפות את שרירי הבטן ומתוך זה לאפשר שכיבה נינוחה יותר על הבטן.
ולהסברים על התרגילים:
בשכיבה על הגב אנו אוחזים בירכיים של התינוק ועושים סיבובים גדולים ואיטיים של האגן תוך הגבהה מהרצפה וזאת כדי להאריך ולהרפות את שרירי הגב התחתון.
בהקפצות אנו אוחזים באותו מקום ומקפיצים קלות את האגן כנגד הרצפה על מנת להפרות ולשחרר את האגן ןהגב התחתון שמהווים חלק מההתנגדות לשכיבה על הבטן.
מקווה שההסבר היה ברור..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)