התפתחות מטורית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות מטורית
    ססס
    09/05/2007

שלום, הילד שלי בן 3.5 חודשים וכאשר הוא שוכב על הגב הידיים שלו קופלות וסגורת לכיוון הראש אומנםהוא מזיז את ראשו מידי פעם כדי להכניס את ידיו לפה אך אינו מביא א ידיו לכיון הפה.
    כאשר הוא יושב על הטרמפולינה הוא כן תופס בחפצים עם שתי דיו ומכניס אותם לפה.
    רציתי לדעת אם יש איזשהי דרך בה אני יכוה לעזור לו לא להיות כל כך נוקשה בידיו בזמן שהוא שוכב על הגב.והאם כל הכתוב הנ"ל מעיד על בעיה מוטורית מסוימת
    אני אשמח לקבל תגובה כי אני מאוד מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מטורית

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית

עינת דולב-הדס
    09/05/2007

אמא יקרה הי,
    אם הבנתי נכון כאשר הוא שוכב על הגב הוא נוקשה מאוד. מה קורה כאשר הוא שוכב על הבטן?
    בעיקרון כאשר גופו של התינוק נוקשה אנחנו משחררים את המתח על ידי סוגי מגע שונים. לא מדובר בבעיה מוטורית אלא במתח שרירים שיכול בסופו של דבר לגרום לבעיה מוטורית כי הוא יכול לגרום לעיכוב בהתפתחות או להתפתחות מוטורית לא אופטימאלית. הטיפול במתח שרירי הוא על ידי מגע.
    המגע העמוק הוא מרפה יותר ואילו המגע העדין דורך את המערכת. הייתי ממליצה לך לעסות את בנך עיסויים עמוקים, שהמגע שלך יגיע לעצמות ולשלד. לחיצות, מעיכות, הדהודים לתוך הגוף. זה אינו "תרגיל" אלא דבר שיכול להכנס לסדר יומכם, המגע יכול לבוא בכל פעולה שאת עושה, אם את מאכילה אותו את יכולה במקביל ללוש את רגליו, במקלחת את כל גופו, תוך כדי משחק וכד'.
    את יכולה לשפשף אותו עם חפצים שונים לדוגמא, ליפה של אמבטיה, חיתול טטרה, כדור גומי עם קוצים וכד'. כל סוגי המגע מאוד חשובים. בנוסף הייתי טופחת על גופו על מנת לשחרר את השרירים הקפוצים. הטפיחות יכולות להעשות עם היד או עם פטיש משחק (כזה של יום העצמאות שעושה רעש...), כל זה על כל הגוף, בעיקר על בית החזה משני כיווניו.
    גם הטפיחות המונוטוניות וגם השפשופים והמגע יעזרו בשחרור הנוקשות.
    בנוסף את יכולה לערסל אותו, אולי במנשא, או בתוף פוף. את יכולה להשכיב אותו בתוך פוף ולהחזיק את הפוף משני הצדדים (צריך עוד מבוגר לתרגיל הזה) ולהקפיץ את הפוף קלות כדי שהוא ישקע בתוכו ויתערסל יותר. ההתערסלות משחררת את בית החזה הנוקשה.
    הייתי ממליצה לך לעודד גם שכיבה על הבטן של בנך על ידי שתסעיי לו ותהיי לידו כשהוא על הבטן, גם על הבטן ניתן לעשות טפיחות ושפשופים ובכך לסייע לבנך להיות על הבטן.
    אני מוסיפה לינק למאמר בנושא נשימת תינוקות, קראי אותו, הוא יכול לעניין אותך, מופיעים בו כל מיני הסברים על חשיבות המגע והתנועה להתפתחות תקינה של תינוקות
    http://www.first-step.co.il/html/hamlaza.htm
    קריאה מהנה ובהצלחה
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להתפתחות מוטורית

דבי גרוס דולב
    09/05/2007

נשמע שלבנך יש מתח בשרירים ועל כן ידיו קפוצות ןלא משוחררות.
    הדרך להוריד מהמתח היא ע"י מתן מגע עמוק באזור הידיים ואף רצוי בכל הגוף, שכן בד"כ מתח מוגבר משפיע על כל המערכת.
    סוג המגע הוא לחיצות עמוקות לתוך השרירים, טפיחות, שפשופים נמרצים ומהירים על הגוף כשאפשר גם בעזרת חיתול בד לשפשף ובכלל כל סוג של מגע עמוק.
    במקביל אנו ממליצים להוריד במינון השימוש בטרמפולינה מפני שלתינוקות בעלי מתח גבוה ישנה נטייה לנסות ולהתרומם למצב של חצי ישיבה ומאוד לא מומלץ להתרומם דרך שרירי הבטן.
    כתבת שבנך מכניס דברים לפיו דרך הפניית הראש, רצוי במקביל לעבודה הנ"ל להמשיך לנסות ולגרות אותו להושיט ידיים ע"י גירוי כפות ידיו עם צעצוע אהוב והצגת צעצועים שונים לפני הידיים כל הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו