אחד התאומים לא מרים ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחד התאומים לא מרים ראש
    ויקי
    11/01/2012

שלום
    אני אמא לתאומים בני חודשיים וחצי ( בן ובת ) בת נולדה במשקל 3400 ובן נולד במשקל 1800 .בת שוכבת על הבטן והתחילה להרים ראש .כאשר שמים את הבן על הבטן הוא מסובב את הראש מצד לצד ואינו מכן להרים את הראש וכעבור זמן קצר מתחיל לבכות .האם זה תקין ? ואיך אני יכולה לעודד את הילד להרים את הראש ?
    ( אני רוצה לציין שבטיפת חלב הציעו לי לקנות כרית שתעזור לילד אך גם ששמים אותו על הכרית הוא גם מסובב את הראש ולא מרים אותו )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחד התאומים לא מרים ראש

הוספת תגובה

• אחד התאומים לא מרים ראש - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/01/2012

הי ויקי
    בגיל חודשיים וחצי אנו מצפים ליכולת מסוימת להרים את הראש. אמנם עדיין לא הכרחי להשען על המרפקים אבל תינוק כבר אמור להרים את ראשו כמה סנטימטרים מעל לרצפה ולשהות שם מעט.
    אני לא ממליצה על שימוש בכרית מכיוון שהתינוק אינו לומד לעשות שימוש בשרירי הגב והצוואר אלא להיות מוחזק ע"י הכרית. אפשר להיעזר בכרית זו אבל לא להסתמך רק עליה. אתן לך מספר תרגילים לעידוד הרמת הראש אבל אם לא תראי שיפור כדאי יהיה לקבל אבחון מעמיק יותר:
    1. בשכיבה על הבטן ללחוץ כנגד הרצפה על השוקיים, ירכיים וטווסיק. להשתהות מספר שניות בכל לחיצה.
    2. לקרב ידיים לרוחב הכתפיים, להחזיק שם ובעזרת הפה לתת מגע עמוק בין השכמות- הדהודים עמוקים, הוצאת חום ונשיקות.
    3. לתת מגע עמוק לאורך חוליות עמוד השדרה, לצידי החוליות. הלוך ושוב לאורך הגב על מנת לעורר את השרירים הפועלים להרמת הראש.

בהצלחה, ואני פה לשאלות נוספות.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחד התאומים לא מרים את הראש

ויקי
    11/01/2012

תודה על תשובה המהירה .
    שאלה נוספת יכול להיות שלתינוק קשה להרים את הראש בגלל משקלו נמוך 4 ק"ג ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחד התאומים לא מרים את הראש - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/01/2012

הי ויקי
    בד"כ אין קשר בין משקל התינוק להתפתחות המוטורית.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו