זחילת שש וישיבה לתינוקת בת 10 חודשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילת שש וישיבה לתינוקת בת 10 חודשי
    מימי
    18/01/2012

שלום רב,

יש לי ילדה בת 10 חודשים בדיוק. היא מתהפכת מגיל 5 וחצי חודשים לשני הכיוונים והתחילה זחילת גחון לפני גיל חצי שנה. למעשה עד היום (יותר מ 4 חודשים) זוחלת גחון ומגיעה לכל מקום שהיא רוצה. היא לפעמים נעמדת על שש אך לא מתקדמת בזחילה אלא חוזרת לזחילת גחון ואז מתקדמת. בנוסף איננה מתיישבת אך נשכבת על הצד עם יד ורגל באוויר - כמו דוגמנית. היא נעמדת בתמיכה בספה או באנשים . היא גם מטפסת על מדרגה בביתנו (אחת). אני חוששת שהיא תדלג על זחילת שש ואינני מבינה איך תתיישב מהמצבים בו היא נמצאת? יש צורך לדאוג או לפנות לבדיקה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זחילת שש וישיבה לתינוקת בת 10 חודשי - תגובה

דבי גרוס דולב
    18/01/2012

הי מימי
    נכון, חשוב מאוד שתינוק יעבור דרך זחילת 6 ולא ידלג עליה. אין באמת אפשרות חד משמעית להבין ,ללא היכרות, מדוע ביתך אינה זוחלת ולאור זה הייתי ממליצה לבדוק זאת לפני שתתבסס העמידה.
    לרוב, כשתינוק לא מצליח להתקדם על 6 ולא להתישב אבל ממהר להיעמד, ישנה זקיפה גדולה מדי בגבו. זקיפה כזו מקשה על התעגלות הגב לצורך זחילת 6, משהה את זחילת הגחון ומזרזת עמידה.
    דילוג על זחילת 6 עלול לגרום לקשיי התפתחות גם בהמשך ולכן חשוב מאוד לעזור לתינוק לממש זאת ע"י תרגול ביתי. אשמח לעזור.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו