מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחותsheli24/01/2012
שלום,
יש לי תינוק מקסים בן 9 חודשים.
הוא זוחל זחילת גחון מגיל שישה וחצי חודשים. בהתחלה הוא היה גורר יד אחת אבל בשבועיים האחרונים הוא זוחל סימטרי עם שתי ידיים ורגליים מהר מאד. הוא אינו יושב ולא עומד על שש. הוא מנסה להתיישב דרך הצד, תמיד צד שמאל אבל לא מנתק את היד מהרצפה ובסופו של דבר נהנה מפוזת חוף הים, שוכב על הצד בחצי ישיבה נשען על יד אחת (תמיד אותה יד).
הוא אינו מראה איפה אור, אינו מוחא בפיים. אבל מאד סקרן, משחק ומפנהידיים לצעצעויים ומעביר צעצעויים מיד ליד.
יש מקום לדאגה?
תודה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות - תגובה
דבי גרוס דולב24/01/2012הי שלי
כרגע לא נשמע שיש מקום לדאגה. אנו מצפים לזחילת 6 ולהתישבות עד גיל 10 חודשים ולכן בנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי. התישבות דרך הצד אינה מהווה שיבוש בהתפתחות אבל חשוב לראות שלאחר שיתחיל לשבת לא יתקבע שם וידלג על זחילת 6.
זה בסדר שבגיל זה עדיין אין מחוות של מחיאות כפיים והצבעה על אור.
המשיכי לעקוב ולהתבונן בהתפתחותו של בנך ואת מוזמנת ליצור קשר עוד כחודש ולעדכן איך הולך ואם יש התפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)