תינוקת בת ארבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת ארבעה חודשים
    יודפת
    06/02/2008

בתי בת ארבעה חודשים רגילה לישון רק על הגב, כאשר אני מניחה אותה על הבטן היא תמיד במצב מתוח - ראש מורם, כאשר היא מתעייפת היא זורקת ידיים לצדדים ובוכה, אינה מוכנה להניח את הראש במצב זה ולנוח, אפילו לא לרגע. ניסיתי להרפות אותה ע"י ניענועים באגן וברגליים, בהתחלה זה עבד, אבל היום כבר לא. היא נוטה לקשט את הגב ("להוציא את הבטן") גם כאשר היא על הידיים ובעיקר כאשר היא לא רגועה. כאשר היתה בת שבועיים בערך, התחלנו להשתמש במנשא זהה ל"תינוכיס" והיא לא אהבה להיות בתנוחת עירסול אז הייתי הולכת איתה בטן לבטן, בהתחלה רק לזמנים קצרים וכשגדלה אז אפילו הייתה כך במשך מס' שעות. אולי זה גם השפיע עליה לקשט את הגב? כולם אומרים לי "איזה יופי היא מחזיקה את הראש" אבל הייתי רוצה שהיא גם תלמד להרפות את הגב והכתפיים, נראה לי שזה חשוב. אשמח לחוות דעתכם. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת ארבעה חודשים

הוספת תגובה

• תיקון טעות- לקשת ולא לקשט...סליחה

יודפת
    06/02/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליודפת

דבי גרוס דולב
    06/02/2008

שלום יודפת
    את צודקת, תינוק באמת צריך לדעת להניח את ראשו בעת שכיבה על הבטן ורצוי מאוד גם לדעת לכפוף את הגב. הקשתת גב אצל תינוק הוא לא מצב רצוי מפני שיש לזה השלכות בהמשך וכרגע זה מצביע על מתח גבוה בשרירים הזוקפים וכדאי לטפל בזה.
    התרגילים המומלצים הם בעצם ליצור תבנית תנועתית הפוכה מזו הקיימת.
    1. השכיבי את ביתך על הגב והרימי את רגליה והישבן לכיוון הראש, עד כמה שניתן ולא יותר, חיזרי על פעולה זו ככל האפשר.
    2. ערסלי אותה,( בהתחלה היא תתנגד) שבי איתה על כדור פזיו וקפצי במונוטוניות כדי להרפות ולהקל עליה את התנוחה.
    3. השכיבי אותה על הצד תוך הקפדה שהיד העליונה תהיה לכיוון הרצפה פנימה.
    4. השקיעי אותה בתוך פוף רך על הגב כדי שתרפה בתנוחה זו.
    בקיצור כל דבר שיעגל וירכך אותה. אני ממליצה לנסות את התרגילים הנ"ל ואם לא יועילו לבקש עזרה ממדריכה להתפתחות תינוקות כדי למנוע קשיים בהמשך ההתפתחות.
    שיהיה בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשתה

שירי קאשי
    07/02/2008

הי יודפת,
    אני רוצה לחזק את ידייך במאמצים לגרום לשינוי. השכיבה הנינוחה על הבטן חשובה מאוד להמשך ההתפתחות המוטורית. ככל שהתינוק גדל נהיה קשה יותר ויתר להוציאו מהדפוס התנועתי שייצר במקרה שלכם ההקשתה בגב. אני מניחה שבשל גילה כבר תתקשי לערסל אותה ולהביאה במצב ערות לערסול בידיים או במנשא. אני ממליצה לך כתהליך קודם להביאה לרגיעה והרפייה מוחלטים (אפילו שינה) במנשא בתנוחה של בטן לבטן (על ידי תנועה, טפיחות מונוטוניות)ורק אז להעבירה לתנוחת ערסול. כאשר כל גופה רפוי, גם השרירים המוחזקים מאוד בגב יהיו רפויים יותר ואז תתאפשר התארכותם בתנוחת הערסול. המעבר מתנוחה לתנוחה חייב להיות מהיר ומיד להתחיל בתנועה על מנת להחזיר אותה כמה שיותר מהר לשקט שלה. אם את כבר נתקלת בקושי רב להכניסה לערסול במנשא את יכולה לנסות להעבירה לערסול בתוך פוף גדול (זה עם הבד הנמתח) ולהשקיע היטב את אזור החזה. ניתן להרים את הפוף משני צידיו ולהניע אותו. תהליך זה יכול להביאה לנינוחות ואפילו שינה. כך תרוויחו שינה שהיא על הגב אבל בכל זאת הגב מעוגל, הכתפיים פנימה והידיים בקו האמצע (כל מה שלא קורה בשינה רגילה על הגב.
    בהצלחה,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו