מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 9 חודשים, אוטוטו...דידי15/02/2012
שלום,
בני עוד מעט בן 9 חודשים (ילד שני), חמוד, מתקשר ובעצם זהו.
הוא עדיין לא זוחל, מתהפך מהגב לבטן ולהיפך רק כשהוא רוצה וכחצי מזמן הערות שלו שוכב על הבטן.
מטריד אותי העניין שעדיין לא זוחל ואפילו לא נראה שמתקרב לכיוון זחילה.
מאוד מוטרדת מכיוון שזה שונה לחלוטין מההתפתחות של אחיו הבכור (שעדיין לא בן שנתיים) שהתפתח מאוד מוקדם ועבר את כל השלבים.
הלכנו לאבחון פיזיוטרפיסטי לפני כחודש וחצי ונתנו לי כמה תרגילים לעשות איתו בבית, כגון: הפגשת יד ורגל נגדית והעברה הגוף הצידה תוך כדי, וחוזר חלילה עם הצד השני, הפגשת שתי כפות הרגליים (בצורת וי) כששוכב על הגב במטרה שידחף את עצמו.
מבצעת את התרגילים, אך נדמה שללא הועיל.
מה עוד כדאי לעשות???
קצת מבואסת מהעניין.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 9 חודשים, אוטוטו... - תגובה
דבי גרוס דולב15/02/2012הי קונצי
לפי תאורך אכן נשמע שלבנך יש קושי כלשהו שמונע ממנו התפתחות מוטורית תקינה. בגיל זה אמורות להתרחש התהפכויות סדירות ומרובות ונסיונות מתקדמים של זחילה.
אני ממליצה לבדוק לעומק את מקור הקושי ולא רק לתרגל תרגילים מעודדי זחילה. מה שחשוב הוא לטפל בבסיס הבעיה ולא בסימפטומים שלה.
לעיכוב התפתחותי יכולות להיות סיבות שונות וזה אף פעם לא נובע מסתם עצלנות או חוסר רצון של התינוק להתקדם. אי טיפול עלול גם לגרום לתסכול אצל התינוק שאינו יכול לממש את היכולות הפוטנציאליות שלו וגם לקשיים בשלבים מאוחרים יותר.
לכן המלצתי היא לקבל אבחון רציני, ללמוד תרגול ביתי מתאים ולהעניק לתינוק התפתחות נכונה ונעימה.אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 וחצי חודשים
אימא היסטרית27/02/2012אני כל כך מבינה ללבך, בני בן ה 9 וחצי חודשים בקושי זז, הוא נמצא המון על הבטן, מסתובב על ציר ומתהפך אך רב הזמן שוכב על הבטן כשידיו פרושות לצדדים ורגליו משתוללות באוויר. אני רואה את התסכול שלו, מנסה לעזור לו בכל הדרכים שתיארת ועוד כמה תרגילים. נראה שהוא חלש ולא יציב. תוסיפי לבאסה הזאת את המשפחה בן זוגי, אמא שלו וטיפת חלב שמטיפים לי "לא חייבים לפי הספר" וגם "לא כל התינוקות זוחלים" וההורים שלי שבכל הזדמנות מתפארים בהישגי תינוקות אחרים שכבר זוחלים, שכבר עומדים וכבר הולכים בגילו. וכולם מכנים אותי "אימא היסטרית"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 וחצי חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב27/02/2012הי אמא היסטרית
אז למה לא לעזור?..
לכל קושי יש סיבה ופתרון בר השגה ע"י תרגולים מתאימים! כ"כ פשוט ומושג..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)