מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות של בת שנהנורית19/02/2012
היי
ביתי בת שנה עוד כמה ימים ואשמח לדעתכן :
1. מוטורית היא נעמדת הולכת סביב חפצים מהר מתיישבת זוחלת על שש . לא כל כך אוהבת כשאני מנסה להוליך אותה קדימה ותיישבת אחרי כמה צעדים.
היא למדה לעלות ולרדת במדרגות ( בירידה היא יורדת עם הטוסיק מוביל)
2. היא ממלמלת הברות לא מכוונת. בשבוע- שבועיים אחרונים, ממלמלמת מעט ויותר "אה-אה" וצרחות מכוונת ( חלקן צרחות כחלק משיחה איתי) .
3. היא מאוד תקשורתית. כשאני מגיעה היא באה אליי בזחילה מהר ושמחה לראות אותי. קשר עין מצוין. שולחת ידיים שירימו אותה. אוהבת כשאני עושה לה קוק ומתגלגלת מצחוק. אוהבת "שיחה" וכאילו מחזירה לי בעיקר בצעקות וצרחות של שמחה.
4. היא מוחאת כפיים. לא מצביעה או עושה ביי ביי.
5. כשאני שרה לה " היום יום הולדת היא מתחילה לזוז ולרקוד ולמחוא כפיים. כשאני שרה לה "ידיים למעלה" היא משתתפת רק במחיאות כפיים. לעיתים רחוקות היא גם מרימה ידיים לא בתיזמון.
6. לימדתי אותה איך עושים עםמברשת והיא מנסה לחקות אותי כששמה את המברשת על הראש. כשאני עושה "איפה אור" ומצביעה היא לעיתים מסתכלת ולעיתים אף עושה תנועה של הרמת יד לכיוון האור.
לעיתים כשמשחקת עם חפץ ואני באה אליה מושיטה את היד ואומרת לה "תני לי" היא מושיטה את החפץ אל היד שלי.
זהו כרגע מבחינת הבנה.
7. היא מגלה דברים מוחבאים ללא בעיה. היא מוציאה דברים מקערות עמוקות אך עוד לא מכניסה. היא מקישה 2 חפצים זה בזה. היא אוהבת לפתוח מגירותולהוציא משם הכל.
איך נראה לך?
נראה לך בסדר לגילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות של בת שנה - תגובה
דבי גרוס דולב19/02/2012הי נורית
נשמע בסדר גמור!
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)