בתי בת 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת 8 חודשים
    ג'ניפר
    22/02/2012

והיא עדיין לא זוחלת יש מקום לדאגה?היא מתהפכת מהגב לבטן ומהבטן לגב.
    לפעמים היא מנסה להתרומם לבד כשאני משכיבה אותה על הגב.
    מה בעצם בתי צריכה לעשות בגיל 8 חודשים ואיך היא צריכה להתפתח מבחינה מוטורית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

ג'ניפר
    22/02/2012

שבתי יושבת לבד ללא כל תמיכה שלשהי.השאלה האם אני צריכה ללכת לאבחון לבדוק מדוע היא עדיין לא זוחלת?יש מקום לדאגה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 8 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    22/02/2012

הי ג'ניפר
    אנו מצפים לזחילה עד גיל 10 חודשים ולכן ביתך לא נמצאת בעיכוב כרגע. יחד עם זאת התרוממות מהגב מהווה שיבוש תנועתי ולכן כדאי למנוע זאת ולא לעודד. הדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא להמנע ממשטחים ומזוויות הושבה שונות.
    וזה מוביל אותנו להודעתך הבאה- מאוד מאוד לא מומלץ להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו. הדבר עלול לגרום לשיבושי תנועה שונים ולעיתים לקשיים בזחילה על 6, הוא גורם למתח רב ומיותר בגב ומונע מהתינוק לדעת להתישב לבד.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בעצם אסור לי להושיב אותה בכלל?

ג'ניפר
    22/02/2012

מה אני אמורה לעשות?אני מושיבה אותה בלול והיא משחקת ולא נופלת.יש לה גם מזרן/אוניברסיטה ששם אני מתרגלת איתה זחילה.
    אני נורא נורא מבולבלת,מה אני צריכה לעשות?להושיב אותה לבד?לשים אותה כל היום על מזרן?
    אשמח לתשובה מהירה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בעצם אסור לי להושיב אותה בכלל? - תגובה

דבי גרוס דולב
    22/02/2012

הי ג'יפר
    כן, ההמלצה היא לא להושיב תינוק לפני שלמד להתישב בעצמו, ויש לכך סיבות רבות.
    עמוד השדרה של התינוק אינו ערוך לכך לפני שעבר את השלבים המובילים לישיבה, התינוק עלול לאמץ זקיפה גדולה מידי בגב עקב ההושבה, הסירוב לשכב על הבטן ולעשות דברים נוספים הולך וגדל כי התינוק מעדיף ישיבה ועוד סיבות.
    ביתך אמנם לא נופלת כשאת מושיבה אותה אבל היא לא יודעת עדיין להתישב בעצמה וזה חשוב אף יותר מהישיבה עצמה, תהליך ההתישבות.
    בהתפתחות מוטורית נכונה אמור התינוק לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות בלי לדלג, כשתינוק מושב הוא בעצם לא עבר דרך שלב ההתישבות וכל דילוג כזה עלול להיות מחיר מסוים.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות נפוצה

קורל
    29/02/2012

שלום ברצוני לומר ולעדכן לאחר התיעצות עם פזיוטרפסטית תינוק שטרם מתישב אחרי גיל 8 חודשים צריך להושיב אותו לפרקי זמן קצרים כגון האכלה וכגון הושבת התינוק עם השגחת ההורה ישנם תרגילים מובנים שניתן לקבל בטיפת חלב.
    חשוב לציין שמאד חשוב לבדוק טוב את ההסמכה של מי שנותן יעוצים בנושא שיהיה מוסמך לכך
    שיהיה בהצלחה לכולן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו