שכיבה על הבטן, התהפכות והרמת ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן, התהפכות והרמת ראש
    שיר
    27/02/2012

שלום,
    כתבתי לך בעבר. בת 4.5 חודשים. שוכבת על הבטן יפה ומרימה ראש. העניין הוא שלאחרונה לאחר כמה שניות היא פושטת את הידיים לצדדים (כאילו היא עפה) ואז זה מקשה עליה להרים את הראש ולשכב כמו שצריך על הבטן. אני מחזירה לה את הידיים לאמצע ואחרי כמה שניות שוב. אני עומדת מאחוריה ומחזיקה את הידיים באמצע כדי שלא תוכל להחזיר אז היא מתעצבנת. אני עושה כל יום את תרגילי הבטן שאמרת לי.
    כמו כן - היא עדיין לא מתהפכת מהבטן לגב ולא מראה נכונות. מה שכן היא עושה חצי התהפכות מהגב לבטן ועם טיפה עזרה היא גם מתהפכת. מה אפשר לעשות על מנת לעודד התהפכות והאם תקין שמתחילה להתהפך קודם מהגב לבטן ?
    עד מתי היא אמורה להתהפך כך וכך?

שאלה נוספת: בזמן האחרון בשכיבה על הגב היא מרימה את הראש (רק את הראש) , כאילו מנסה להתרומם. כשאני מושיבה אותה עליי היא גם מרכינה את הראש לקדימה (זה קורה במיוחד שהיא מתאמצת לקקי). היא לא נמצאת הרבה בכלל על טרמפולינה. אבל נמצאת הרבה ב"חצי ישיבה" עליי..... האם זה בסדר שהיא מרימה כך את הראש? בעבר אמרת לי משהו על מאמץ של שרירי הבטן שזה לא טוב לישיבה...מה עושים.?
    סליחה על מבול השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה

שיר
    01/03/2012

הופ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן, התהפכות והרמת ראש - תגובה

דבי גרוס דולב
    01/03/2012

הי טל
    כניסה לתנוחת "אווירון" היא תקינה מכיוון שהתינוק לומד כך את תנועת הזקיפה. חשוב גם לדעת לצאת מתנוחה זו. אם את רואה שביתך מרבה לעשות זאת אך לא יודעת לחזור והדבר מקשה עליה בשכיבה על הבטן נסי לתרגל את התרגילים הבאים:
    1. בשכיבה על הבטן לקרב מרפקים לרוחב הכתפיים, להחזיק שם ולתת מגע עמוק בעזרת הפה בין השכמות- הדהודים, הוצאת חום ונישוקים.
    2. להרבות בהשכבות על צידי הגוף ולהוסיף טפיחות על מנת להשהות שם.
    3. בשכיבה על הגב להביא יד אחת לכתף נגדית, להחזיק שם ולהוסיף טפיחות.

אין חוקיות לגבי צד התהפכות ראשון וזה בסדר שביתך מנסה להתהפך תחילה מגב לבטן. התהפכויות אמורות להתרחש עד גיל חצי שנה, כך שביתך לא בעיכוב ואין צורך בתרגול מיוחד.

הרמת הראש משכיבה על הגב אכן עלולה להצביע על יצירת מתח רב מידי בשרירים ולכן כדאי להמנע מהושבות למיניהן, גם חצי הושבה.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו