תינוקת בת 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 5 חודשים
    קרן
    12/03/2012

שלום

נראה לי כי לבתי יש טונוס שרירים מעט מוגבר. היא לא זזה הרבה בעת שכיבה על הגב ומורגשת נוקשות באיזור הכתפיים.

לאחרונה כן התחילה להרים את רגליה למעלה בעת שכיבה על הגב. בזמן שכיבה על הבטן היא מרימה את הראש יציב ויפה, ומסובבת אותו כדי לראות מסביב. אבל אינה מניחה את הראש על המשטח או על הכתף שלי כאשר אני מרימה אותה.

באחד הלילות השבוע, בזמן שינה על הגב, היא הסתובבה סיבוב ציר מלא (התחילה את הלילה כשהראש במקום מסוים במיטה, ולאחר כמה שעות הראש היה איפה שהרגליים היו קודם. מקווה שהתיאור ברור). האם זה קשור לטונוס שרירים?
    כמו כן קשה לה לשכב על הצד.

מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 5 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/03/2012

הי קרן
    מה שאת מתארת יכול בהחלט להתאים לטונוס שרירים מוגבר או למתח רב מידי. מדובר בתופעה שדורשת התיחסות מעמיקה יותר מאשר על גבי פורום. חשוב לראות באיזה אזור קיים הקושי ומה מידת המתח על מנת להמליץ על תרגול מתאים.
    אי הנחת הראש בעת שכיבה על הבטן אכן מהווה שיבוש מסוים ובוודאי גורם לאי נוחות אצל ביתך, כמו כן דחיפת הגוף בשכיבה על הגב.
    חשוב לי גם לציין שטונוס שרירים מוגבר שאינו מטופל נכון עלול לפעמים לגרור קשיים נוספים ובכלל, מגביל את התנועה של התינוק ולכן לא מאפשר התפתחות נינוחה ונעימה.
    לפעמים רצוי לקבל אבחון ספציפי ואישי יותר, ללמוד תרגילים מתאימים ובכך לתת קרקע להתפתחות מוטורית נכונה.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

קרן
    14/03/2012

הי

תודה על התגובה.

איזה תרגילים מומלצים, אם כך?

למי עליי לפנות? (מכון להתפתחות הילד?)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/03/2012

הי קרן
    המלצתי תמיד היא מדריכה להתפתחות תינוקות, התרגילים בליווי התפתחותי נותנים מענה עמוק ויסודי לסוג של בעיות תוך הסתכלות על המערכת כולה ולא רק על הסימפטום.
    התרגילים המומלצים באופן כללי הם תרגילים של מגע עמוק באזורים המתוחים- טפיחות, שפשופים ולחיצות. הרבה הנעה של המפרקים- כתפיים, ברכיים וכו. לצערי את התרגילים צריך לראות ולחוות כדי להבינם לעומק אבל את מוזמנת להתחיל בתרגילים אלה.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו