הטיית המיטה לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטיית המיטה לתינוקת
    ניב
    26/03/2012

את המיטה של התינוקת שלי בת החצי שנה היטינו (הרמנו בצד הראש ב20 סנטימטר בערך) מזה כחודשיים כי היתה לה דלקת אוזניים ושמענו שזה מונע דלקות אוזניים.
    האם יש בהטיית המיטה נזק לאורך זמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטיית המיטה לתינוקת

הוספת תגובה

• הטיית המיטה לתינוקת - תגובה

נירה מירון
    26/03/2012

שלום ניב
    לגבי השכיבה על גבי משטח מוטה- כאשר המיטה מורמת מהרגליים או שהנחתם כרית מתחת למזרן והמזרן בעצם נשאר יישר (אך מוטה) - לא ייגרם נזק בטווח הארוך . אך צריך לוודא שהמזרן אכן ישר וכתוצאה מכך הגב ישר.
    דלקות אוזניים כמובן אינן התחום שלי אבל למיטב הבנתי כשמדברים על דלקות אוזניים שנוצרות מהצטברות נוזלים מתכוונים לכך ששתייה בשכיבה מסייעת להצטברות. וגם על כך הדעות חלוקות. אני מציעה להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון בעיניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות רחצה מועטה ומצע ספוג

ניב
    27/03/2012

תודה על העזרה ושאלה נוספת:
    אשתי שוב מחשש לדלקות אוזניים ממעטת ברחצת התינוקת ומאז דלקת האוזניים שהיתה לה מלפני כחודשיים רחצה אותה אולי פעמיים. האם יש בכך סיכון?
    ושאלה נוספת: אשתי מתעקשת לשים במיטת התינוקת מצע ספוג שקנינו מעל המזרן הרגיל של המיטה. המצע ספוג יותר קטן ממזרן המטה וגודלו בעצם כגודל התינוקת כך שאם היא זזה בשנתה (כפי שהיא עושה לעיתים) חלק ממנה כבר אינו על מצע הספוג אלא רק על המזרן המקורי. (מצע הספוג מקורו במזרן ספוג לעגלת התינוקת שאחר"כ הוצאנו את הספוג מהמזרן הזה) את כל זה כיסינו בשמיכת פלנל ללא סדין. ועל זה התינוקת ישנה.
    האם מצע כזה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות רחצה מועטה ומצע ספוג - תגובה

נירה מירון
    27/03/2012

הי ניב.
    דלקות אוזניים הן לא התחום שלנו. לגבי המזרן- לא ברור לי לשם מה אתם זקוקים לו. מדוע אתה סבור שעשוי לגרום נזק? אני לא בטוחה שהבנתי את תאורך. בכל מקרה אם המזרן המוקטן לא מגביל את תנועת התינוק כנראה שאינו בעייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להטיית מיטה

מורן
    16/04/2012

בהמשך לתשובתך לגבי הטיית מזרן, אם כך האם הנחת סדין להגבההת הראש בסגנון של כרית לתינוק בן 10 חודשים עלול לפגוע בדרך כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להטיית מיטה - תגובה

נירה מירון
    16/04/2012

שלום מורן
    השימוש בכרית מומלץ רק מגיל שנתיים וכדאי להתחיל כמה שיותר מאוחר.
    אצל ילדים ומבוגרים - השימוש בכרית יעיל רק לשינה על הצד ובעצם מסייע להרמה של הראש ויישור של הצוואר. ככל שאנחנו גדלים המרחק בין הכתפיים לראש גדל ובשכיבה על הצד נוצר פער בין הראש למשטח. בכל תנוחה אחרת אין בעצם צורך בכרית.
    על מנת למנוע לחץ מיותר על עמוד השדרה הצווארי כשהתינוק מצונן יש להרים את המיטה עצמה או להנחי מתחת למזרן כרית ליצירת שיפוע ולא להשתמש בכרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו