מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בשכיבה על הבטןשיר28/03/2012
בתי בת חמישה וחצי חודשים. לא מתלהבת להיות על הבטן.
בעבר כתבתי לך ורשמת לי תרגילים וביצעתי.
כיום היא מתהפכת מהגב לבטן גם לימין וגם לשמאל. אבל אז היא מתעצבנת שהיא מוצאת את עצמה על הבטן.
היא חלק מהזמן עם ידיים לצדדים (אווירון) ורגליים באוויר. ואז חוזרת למצב של שכיבה על מרפקים או ידיים ישרות לצדדים (לא גבוה למעלה). כאילו היא נחה בתנוחת אווירון ואז חוזרת לעמוד על הידיים. אבל רואים שהיא לא אוהבת וקשה לה.
ניסיתי מספר תרגילים כמו להחזיק לה את המרפקים באמצע, אבל היא מתעצבנת כי היא רוצה לגעת בצעצועים וזה מפריע לה.
אני עושה לה עכשיו תרגילים על כדור פיזיו עם צעצוע ממול. וגם לצדדים.
אגב, מהבטן לגב היא לא מתהפכת עדיין. וזה בגלל הקושי של השכיבה על הבטן.
מה אפשר לעשות עוד על מנת שתאהב להיות על הבטן?
תמיד אני שמה לה צעצועים ממול? יכול להיות שכמות גדולה של צעצועים בו זמנית מבלבלת אותה?
אני עכשיו משאירה אותה על הבטן הרבה זמן, עד שהיא מתחילה לבכות....זה בסדר שהיא תהיה על הבטן במצב של אווירון ותלמד לבד להגיע לשכיבה טובה יותר על הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בשכיבה על הבטן - תגובה
נירה מירון29/03/2012שלום טל30 .
אם תציצי בשאלות קודמות תראי שרבים מאד התינוקות שלא אוהבים לשכב על הבטן. הסיבה לכך היא הרגל של הגוף הנובע משכיבה מרובה על הגב.
תארי לך שיבקשו ממך ללכת לעשר דקות ( רק עשר דקות! ) בהליכת צפרדע. ברור שיהיה לך מאד קשה ולא נוח. לעומת זאת - אם תתאמני במשך חודש בכל יום בעזרת הנחייה- יהיה לך קל יותר עם הזמן.
אני מבינה מדברייך שבהחלט השקעת בעבודה . כל הכבוד שאת עושה זאת- זה לא מובן מאליו. המצב שאת מתארת מצביע על כך שיש מקום נוסף לעבודה ואולי להתאים את התרגילים לגילה הנוכחי של בתך.
לגבי הצעצועים- אני מסכימה שריבוי צעצועים יכול לתסכל. הרי אפשר לשחק עם צעצוע אחד בכל פעם. גם אם נראה לך שילדתך משתעממת מצעצוע ובגלל זה לא מושיטה אליו ידיים- בדרך כלל אי הושטה נובעת מהקושי המוטורי ולא משעמום- תינוקות הרי מסוגלים להתעסק שעות בבקבוק המיים המינרלים או בתווית האוניברסיטה. אבל כן הייתי מצמצמת לצעצוע אחד.
לגבי החזקת הידיים- בגישה ההתפתחותית אנחנו מאמינים במודעות מתוך תנועה- כלומר כדי שהגוף ילמד תנועה עליו לבצע אותה בעצמו. אם את תחזירי את הידיים לאמצע לא תהיה למידה כי זו תנועה פאסיבית. רק כששרירי הבטן יהיו ארוכים ורפויים דיים התנועה תהיה קלה יותר והשכיבה על הבטן - קלה יותר.
לשיטתנו- כשתינוק בוכה הוא אינו פנוי ללמידה. אין כל טעם להכריח אותה לשכב על הבטן- זה לא יגרום לה לאבהוב את זה יותר.
אני מציעה להמשיך בתרגילים שניתנו לך, את יכולה לצפות בסרטוני "צעד ראשון" המכוונים לנושא הזה , או לגשת למפגש בו תוכלי ללמוד תרגילים נוספים שבקלות רבה יכולים לסייע.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)