מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביתי בת שלושה חדשיםמיכל אהרון02/04/2012
שלום רב !!!
ביתי בת כמעט שלושה חדשים (עדיין חסרים כמה ימים).היא נולדה במשקל 2730, כיום היא שוקלת 4735. היא כמעט ולא מסוגלת לשכב על הגב, בוכה ללא הפסקה על הגב. אם כבר היא יכולה להיות על הגב קצת במשך היום כשהיא מסתכלת על המובייל, אבל אחרי 5 דק' בערך מתחילה לבכות. בלילה בקושי רב נרדמת על הגב ומתעוררת כעבור כשעה וחצי או שעתיים. בעבר הלא כל כך רחוק כשהיתה כך מתעוררת בלילה בבכי הייתי מנצלת את ההזדמנות ונותנת לה לאכול. אך בבוקר למחרת הייתה מאוד עייפה , כל הזמן רק רצתה לישון , ובנוסף מתקשה להרדם בין קימה לקימה כך שהיה נותר לי זמן מועט ביותר בכדי לשחק, לדבר אליה ולהפעיל אותה. רוצה לציין שבמהלך היום תחת השגחה נתתי לה לישון על הבטן, רק שעל הבטן היא ישנה עמוק ולכן הייתי צריכה להעיר אותה כל 3 שעות לאכול. לאחרונה "נכנעתי לחלום" שביתי תישן על הגב למרות כל הסיכונים הכרוכים בכך (לפי הוראות משרד הבריאות) כיום אני משכיבה אותה ממש לא בלב שלם על הבטן, אבל רק כך היא ישנה טוב . כשהיא ישנה על הבטן היא מסוגלת לישון לילה שלם מבלי להתעורר. אך אז אם היא לא מתעוררת היא בעצם מפסידה ארוחה, כי בלילה אני לא רוצה להעיר אותה. כיום אני נותנת לא סימילאק 100-120 : 5 ארוחת ביום, אז יוצא לה לאכול כ-600 מ"ל ליום, האם זה אמור להספיק לה להתפתחות תקינה ?, אני כבר מתנצלת מראש שכתבתי הרבה אבל אנא בבקשה אבקש התייחסותכן
מיכל אהרון
ן ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת שלושה חדשים - תגובה
דבי גרוס דולב02/04/2012הי מיכל
את מעלה פה דילמה מוכרת- תינוקות אכן נוטים לישון טוב יותר על הבטן, שם הם מרגישים מכונסים יותר וחשים תחושה גדולה יותר של בטחון. לעומת זאת קיימת ההזהרה של משרד הבריאות. מדובר בהחלטה משפחתית, אני לא אוכל להמליץ מה עליכם לעשות לצערי..
לגבי האכלת הלילה, ישנם אנשי מקצוע שטוענים שעד גיל מסוים יש להעיר לצורך האכלת לילה ויש כאלה שטוענים שאם התינוק עולה טוב במשקל ומתפתח באופן משביע רצון, אין צורך להעירו לאכילת לילה. אני שייכת לקבוצה השנייה.
חשוב שהתינוק ירגיש נינוח גם בשכיבה על הגב ולכן כדאי לתרגל מספר תרגילים:
1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש יחד עם הטוסיק ,הלוך חזור מספר פעמים ביום.
2. לעשות סיבובי אגן גדולים ואיטיים.
3. להרבות בהשכבות על הצד.
4. להקפיץ בעדינות את הטוסיק כנגד הרצפה לצורך הרפיית בית החזה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)