מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מזרים בגיל חודשיים וחצישירלי08/04/2012
יש לי תינוקת בת שלושה חודשים , לפני שבועיים בערך היא החלה לבכות בכל פעם שנסים להעביר אותה למישהו אחר סבא סבתא דודים באאופן גורף לאחר כעשר שניות היא מתחילה לבכות בהתחלה בכי נעלב שמהר מאוד הופך לבכי חזק עד שאני לוקחת אותה ,היא גם בוכה כשזרים מתקרבים לה קרוב מידי לפנים,היא מוכנה לחייך אבל רק במרחק מסויים וכשהיא על היידים שלי. בבית היא מחייכת וצוחקת המון וגם יכולה להעסיק את עצמה גם מעל עשרים דקות בלי לקרוא לי.
לפי מיטב הבנתי שלב כזה מגיע בסביבות 8 חודשים האם יתכן שהיא עוברת אותו כבר עכשו?
מן הסתם שלוכלם מסביב יש מה להגיד על המצב והטענה העיקרית היא כלפיי בגלל שאני מחזיקה אותה המון על הידיים ולא נותנת לה לבכות(מרימה אותה על כל דבר קטן)
האם יש קשר או שהיא פשוט רגישה?
האם עליי לחשוף אותה יותר למקומות הומי אדם ולהמשיך לנסות לתת לאחרים להחזיק אותה,או לתת לה את הזמן שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מזרים בגיל חודשיים וחצי - תגובה
דבי גרוס דולב08/04/2012הי שירלי
חרדת זרים קלאסית אכן "אמורה" להופיע סביב גיל 10 חודשים אבל ישנם תינוקות רבים רבים בעלי רגישות יתר לאנשים ולמוקומות זרים וחדשים. לא מדובר בתופעה יוצאת דופן או מדאיגה. נטייה זו לרגישות אינה קשורה בד"כ להורים אלא לטמפרמנט ולרגישות. חשוב להמשיך לחשוף את התינוקת למקומות ולאנשים אבל יחד עם זאת להכיל את הרגישות שלה. אפשר למסור אותה לידיים של מישהו אחר אבל מייד לקחת חזרה כשמתחילה מצוקה, לשלב בין הרגישות שלה לרצונות שלך. הדבר לא מצביע בד"כ על נטייה עתידית ועם הזמן והתבגרות התינוק מתחיל הדבר להתאזן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מזרים בגיל חודשיים וחצי - תגובה
נירה מירון08/04/2012שלום שירלי
אמנם פנייתך היא מתחום הפסיכולוגיה ופחות מתחום המוטוריקה אך זהו נושא שמטריד אמהות רבות ואני שמחה לתת לו התייחסות מכיוון הליווי ההתפתחותי.
הגישה שלי היא שהצרכים העיקריים של תינוק בחודשים הראשונים לחייו , פרט לשינה ואוכל הם מגע , תנועה וקול. נשיאה על הידיים אינה מעצבת תינוק מפונק אלא תינוק בעל ביטחון עצמי ומודעות גופנית. הנשיאה בידיים עוזרת להתפתחות תקינה מבחינה ריגשית ומוטורית. עם זאת כדאי גם להניח את התינוק על הרצפה על בטנו ועל גבו.
פעמים רבות יש הבדלי גישה בין האמאהות הצעירות לסבא וסבתא. זו סיטואציה שעשויה לערער את ביטחונך אך את וודאי יודעת שיש הרבה מאד גישות לגידול וחינוך ילדים ובסופו של יום מה שחשוב הוא שהתינוק יגדל מתוך תחושה של אהבה וקבלה.
לגבי הבכי- חרדת נטישה או חרדת זרים היא תופעה פסיכולוגית תקינה שמופיעה בגיל מאוחר יותר- סביב 7 -9 חודשים.
הבכי שאת מתארת נובע לדעתי מכך שבתך באמת חשה מוגנת יותר בידיים שלך.אני מניחה שסבא וסבתא "נעלבים" מהבכי ואז מאשימים אותך בפינוק יתר.
לתת לה לבכות או להביא אותה למקומות הומי אדם לא ייסיעו לה "להתחשל". מה שאני מציעה לעשות הוא לחשוף אותה לחוויות שפחות מוכרות לה מתוך מקום בטוח ומוגן. למשל להזמין את סבתא בסיטואציה רגועה ושקטה- לא כשכל המשפחה מסביב ולתת לבתך להתרגל בהדרגה.
באופן כללי חשוב לחשוף את התינוק למקומות שונים, ריחות שונים , מגע מסוג שונה אבל לעשות זאת כשהוא רגוע ומתוך הבנה לכך שזהוא תהליך שאינו קשור למידה בה התינוקת אוהבת או לא אוהבת את סבא וסבתא. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)