תינוקת בת 4.3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 4.3 חודשים
    הילה
    13/02/2008

ביתי בת ה-4.3 חודשים נולדה בשבוע 36.5 (גיל מתוקן 4 חודשים) מכניסה אצבעות לפה משתדלת להרים את הראש יפה כאשר היא על הבטן. מביאה הרבה את הידים לקו האמצע (אוהבת מאוד להחזיק יד ביד מעל החזה) מרימה ידיים לחפצים אבל היא רק מלטפת אותם אין לה עוד ממש כוח להחזיק צעצוע ולשחק איתו. כמו כן היא עדיין לא מתהפכת וגם לא מראה סימן לכך שהיא הולכת לעשות זאת. גם כאשר היא על הבטן היא לא מושיטה ידיים לחפצים שלידה.
    למעשה כשהיא על הגב היא ממש רק מזיזה ידיים ורגליים היא לא משחקת עים הצעצועים שלידה.

שאלתי היא מדוע אין לה כוח להחזיק צעצועים בידיים?
    מדוע כשהיא שוכבת על הגב היא לא זזה לצדדים (רק שוכבת ומשחקת עם האצבעות שלה עים שתי הידיים ומזיזה רגליים)

האם ההתפתחות שלה איטית לגילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4.3 חודשים

הוספת תגובה

• שימוש בידיים

שירי קאשי
    13/02/2008

הי הילה,
    ללא אבחון זה בלתי אפשרי לתת לך תשובה ברורה לגבי ההתפתחות של בתך. מתוך הכתוב אני יכולה רק לשער שאולי היא בעלת מידה מסויימת של טונוס שרירים נמוך. אם יש לך עוד פרטים או אבחון של רופא ילדים אני אשמח לנסות ולהיות ממוקדת יותר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות בת 4.3 חודשים

הילה
    13/02/2008

האם מבחינת הגיל היא באיחור התפתחותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הילה

דבי גרוס דולב
    13/02/2008

בהמשך להודעתך,
    מבחינה התפתחותית ביתך איננה בעיכוב, אנו רוצים לראות התהפכות בגיל שבין 4- 6 חודשים, כך שהיא אינה באיחור.
    אבל אני כן הייתי ממליצה לבדוק את עניין האחיזה בחפצים כדי לשלול טונוס שרירים נמוך, קשר עין יד ועוד. האם את מרגישה שביתך אינה תנועתית מספיק? ציינת שבעת שכיבה על הבטן ועל הגב היא אינה מנסה להגיע לחפצים. לפעמים גם זה יכול להורות על טונוס נמוך.
    כדי להיות שקטים ולתת לביתך כלים להתמודד עם מה שעלול לעכב אותה, כדאי אולי להתייעץ עם איש מקצוע ובשמחה גם איתנו.
    שיהיה בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות בת 4.3 חודשים

שירי קאשי
    14/02/2008

הי הילה,
    בתך עדיין לא באחור רציני אך נראה שיש לה קושי שללא התייחסות מוקדמת עלול להתפתח לעיכוב משמעותי. אני בהחלט ממליצה לך לקבוע שיעור פרטי עם מדריכה על מנת לחזק אותה ולאפשר לה המשך התפתחות תקין.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו