הכנסת ידיים לפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנסת ידיים לפה
    רחלי
    17/04/2012

ביתי כמעט בת חמישה חודשים אך היא נחשבת לבת ארבעה חודשים כיוון שנולדה מוקדם. בשכיבה על הגב היא נוטה להניח את הראש בצדדים (לא באותו צד בקביעות אלא פעם לצד הזה ופעם לצד השני) ולא מניחה את הראש באמצע. אלא אם כן אני מגביהה את ראשה עם כרית אז קצת יותר קל לה להניח באמצע. מה זה אומר? ומה אני יכולה לעשות?
    שאלה נוספת: היא מושיטה ידיים לחפצים ואף תופסת אותם אך מתקשה להכניס אותם לפה ומתרגזת. זה נראה כך: תפיסת המשחק, הבאת שני הידיים קדימה במאמץ, הבאת כל הגוף קדימה במאמץ כאילו בנסיון להתרומם, פתיחה של הפה בנסיון להכניס את החפץ, וצרחות של תסכול.
    מה זה אומר? ואיך אני יכולה לעזור לה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת ידיים לפה

הוספת תגובה

• הכנסת ידיים לפה - תגובה

נירה מירון
    17/04/2012

שלום רחלי. בשלושת החודשים הראשונים מתפתחת המוטוריקה והופכת מאקראית לרצונית . רק סביב גיל 4 חודשים התינוק מתחיל לשלוט בתנועה. כך שלביתך אין עיכוב בתחום זה. אם זאת- כאשר תינוק מביע תסכול מחוסר יכולת מסוים כדאי לתת מענה לתסכול זה.
    הנה מספר אפשרויות:
    - עירסול- מסייע לתינוק להביא את הידיים לקו האמצע. לתינוק שלא רגיל לתנוחת העירסול יהיה קל יותר להתערסל בפוף, או ערסל ( או אפילו שמיכת חורף שמחזיקים בשתי קצותיה... )
    - שיכבי על הבטן והניחי את בתך מולך- כשגם היא על הבטן. השיטי אליה חפץ למרכז.
    - השכיבי את בתך על הגב והביאי את רגליה לכיוון הפה ( בעדינות רבה) כשידך תומכת בישבנה. אחזי כל אחת מרגליה בכף ידה.
    - כשבתך שוכבת על גבה גרי את פיה ( שפתיים ולשון ) באמצעות המוצץ. געי בידייה בעזרת המוצץ ושוב בפה.
    לגבי הראש באמצע- אני ממליצה לא להניח כרית מתחת לראשה משום שהכרית מייצרת זוית לא נכונה של הצוואר.
    אני בהחלט ממליצה להשתמש בפוף ולאפשר לתינוקת לשכב על הבטן כמה שיותר בזמן עירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הפוף יכול לעזור?

רחלי
    17/04/2012

ראשית תודה על תשובתך.
    בעניין הפוף- איך מערסלים תינוק בעזרתו ואיך הוא יכול לתרום להבאת הראש למרכז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הפוף יכול לעזור? - תגובה

נירה מירון
    17/04/2012

הפופ מייצר תנוחת עירסול שגורמת לכפיפה , להבאת הידיים לקו האמצע והראש במרכז. קל יותר לתינוק לאחוז בחפץ ,או להביא את ידיו לפיו כאשר הוא נמצא בתנוחה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו