מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מילותיה של אמאאמא26/04/2012
שלום לכן,
אני חייבת לפרוק.
זו ילדתי השניה, וניסיתי לעשות הכל נכון. לא הושבתי אותה מעולם ואחרים כן, היא היתה על הבטן כל הזמן ואחרים לא, לא היתה בטרמפולינה ולא שום דבר. ועדיין, כמו עם הגדול, תמיד היא 'מפסידה' בכל ההשוואות.
היא בת 8 חודשים והיום ביקרנו בן של חברים. ילד ראשון. כביכול, הכל היה לטובתי. היא בת, היא שניה, וכאמור עשיתי כמו שכתוב. ועדיין, הוא יושב כבר חודש וזוחל על שש ובכלל נעמד, והיא עוד מפחדת לשבת ונשענת על יד אחת וזוחלת גחון מזה חודש. כן אני יודעת שאי אפשר להשוות, כן אני יודעת שלכל תינוק קצב משלו, כן אני יודעת שאף אחד לא זוכר את זה אחר כך, אבל ממש נמאס לי להגיד את זה לעצמי ולפעמים כן בא לי שזה יהיה הילד שלי שיהיה המהיר והמקדים ולא תמיד מאחור. פתאום כל ה'לאוים' האלה שכל כך עמדתי מאחוריהם והגנתי עליהם בחירוף נפש נראה לי סתם מאמץ, כי עובדה.
סתם, לפרוק.
ומה אפשר לעשות כדי שהילדה תשב כבר לבד, ומה אפשר לעשות כדי שתזחל על שש (חוץ מלהפסיק להיות אמא קרציה..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילותיה של אמא - תגובה
דבי גרוס דולב27/04/2012הי אמא
אני מבינה את הרגשתך ומכירה את התחושה שקיימת כשנעשית השוואה בין הילדים שלנו לאחרים. יחד עם זאת הייתי רוצה להרגיע אותך תחילה במובן הפיזי, טכני, ביתך לא נמצאת בעיכוב התפתחותי כרגע ולכן אין מקום לדאגה או השוואה.
ביתך עומדת בכל הסטנדרטים ההתפתחותיים של גילה- זוחלת גחון ומפלסת את דרכה להתישבות עצמאית, אני מאמינה שעד גיל 10 חודשים תתחיל גם להתקדם על 6. עוד אציין שבגיל זה מוקדם מידי להיעמד..
במצבים כאלה הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לבחון את עצמנו כהורים ולבדוק מה המקום שגורם לנו לעשות השוואות ולהרגיש אכזבות, מדובר במקום אישי שלנו שדורש הסתכלות מעמיקה ועבודה עצמית. אין דבר קשה מזה, מלהסתכל פנימה אבל ההורות מעמידה אותנו מול המצבים האלה וזהו גם מקום להבראה עצמית והתפתחות אישית! בהצלחה!
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילותיה של אמא - תגובה - תגובה
נירה מירון27/04/2012שאלתך משכה את תשומת ליבי ורציתי להוסיף על מילותיה החכמות של דבי. בראיה שלנו- המלוות ההתפתחותיות גם התפתחות מהירה עשויה להצביע על קושי מוטורי. יש חשיבות רבה מאד למיצוי השלבים ההתפתחותיים. ומאחר וביתך אינה בעיכוב התפתחותי היא פשוט מתאמנת(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)
