בת תשעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת תשעה חודשים
    לי
    28/04/2012

שלום, בתי בת תשעה חודשים בדיוק, מתפתחת יפה מבחינת שפה והבנה, אבל עדיין לא עומדת על שש, ולכן גם לא יושבת (אני לא מושיבה אותה כי הבנתי שלא מומלץ עד שלא תתיישב עצמאית)וזוחלת גחון אחורה בלבד. מה אוכל לעשות כדי לעזור לה? כשהיא על הבטן היא יודעת להסתובב (ציר) 360 מעלות, מתהפכת בקלות מגב לבטן ולהיפך, מחזיקה את עצמה יפה, מרימה את הכתפיים ויכולה להישען על יד אחת ובשנייה לשחק, להחזיר כדור וכו'. כשהיא לא מצליחה להגיע לצעצוע, היא פשוט מתייאשת ומוצאת משהו אחר לעשות, ומפסיקה לנסות להגיע אליו. אציין שהיא שוקלת הרבה ביחס לבני גילה (אחוזון 75), ובאמבטיה היא מרימה את הטוסיק וכל הזמן מנסה להתיישב. אולי עניין המשקל מעכב אותה ומקשה עליה להרים את עצמה? אשמח לעצה ותרגילים שאפשר לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת תשעה חודשים

הוספת תגובה

• בת תשעה חודשים - תגובה

נירה מירון
    29/04/2012

שלום לי.
    ראשית , למשקל התינוק אין קשר לתנועתיות שלו. בוודאי לא כשמדובר על תינוקת שמשקלה בטווח האחוזונים .
    מתאורך נשמע שבתך מפותחת ופעילה.
    הזחילה לאחור עשויה להעיד על חגורת כתפיים חלשה וזקיפת יתר של הגב. אם זאת אני מציעה לך לפנות למלווה התפתחותית שתראה את הילדה ותוכל להמליץ לך על תרגילים.
    כמו כן אני מציעה שתשכיבי את בתך על הרצפה ולא על מזרן פעילות- על הבטן. וכן הגיע הזמן להסיר את הגרביים.
    תרגילים לחיזוק חגורת הכתפיים- השכיבי את בתך על הבטן על כדור פיזיו. שבי על בירכייך כדי שתיהיי יציבה ואחזי תחילה במותניה, ואחר כך באגן- לתנועתיות רבה יותר של הגב. הניעי את הכדור קדימה ואחורה בעדינות.
    הציעי לה משחק משני צידיה להושטה של היד. אם את יכולה להעזר באדם נוסף -עבדו גם על הושטה קדימה וחמטה.
    * שימי לב- את העבןדה על הכדור יש לבצע כשהכדור מונח על מזרן פעילות וכדאי לקבל הדרכה והדגמה מאיש מקצוע.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אנסה זאת

לי
    29/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו