בן 11 חודשים, 2 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11 חודשים, 2 שאלות
    ליאת
    16/02/2008

1. הבן שלי בן 11 חודשים ושבוע- מתפתח קוגנטיבית מעולה ומוטורית גם אבל הבעיה היא שהוא עוד לא התיישב עצמאית.
    הוא זוחל מצויין על 6, עומד בעזרת חפצים והולך מסביב לרהיטים, עושה מכל חפץ יציב בבית הליכון ובאמת ניראה שאין שום מגבלה גופנית מלבד העובדה שהוא ממש לא מנסה לשבת.
    כשהוא יורד מעמידה הוא יושב ישיבת W.
    כשאני מושיבה אותו הוא יושב יציב ומשחק.
    כשהוא עומד הוא מתכופף לחפצים שעל הריצפה, לכאורה אני לא רואה שום בעיה גופנית.
    אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.
    2. לגבי אוכל - הוא אוכל מוצקים מאוד יפה ומגוון מגיל 1/2 שנה אבל לא אוכל לבד.
    הוא אוסף מהשולחן את האוכל ומוכן להאכיל אותי אבל לא מוכן להכניס לפה שלו אוכל.
    כשהיה תינוק חקר את הסביבה כשהכניס דברים לפה אבל מאז שהתחיל לאכול מוצקים הוא לא מכניס כלום לבד לפה, לא אוכל ולא דברים שמצא בגינה, מוזר, לא ?

אשמח לדיעה מקצועית לגבי הנ"ל.

תודה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים, 2 שאלות

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים

שירי קאשי
    17/02/2008

הי ליאת,
    למרות שאינך רואה מגבלה גופנית התאור שאת מוסר מצביע על כך שישנה מגבלה כזו. כל מדריכה מנוסה תוכל לעשות אבחון ולראות מהם מרכיבי התנועה המוטורית החסרים שמביאים לעיכוב שאת מתארת. ללא אבחון אוכל רק לשער שיש לו תנועתיות חסרה של עמוד השדרה. דבר זה יכול להביא לקושי בכפיפה או זקיפה ובכפיפה צידית. מצב זה יכול להשפיע על תווח התנועות שהוא יכול לבצע ולכן הוא מתקשה במעברים (למשל מזחילה לישיבה). תנועה חסרה זו משפיעה גם על שיווי המשקל וזה מתבטא בישיבת W אשר נותנת בסיס רחב ויציב יוצר על מנת לפצות על החסר, מקשה על המעברים. בנוסף חוסר הבאת הידיים לפה יכולה לנבועה אף היא מחסר תנועתי זה. אם לשרירי הגב אין יכולת התארכות טובה אזי כל פעולה של קרוב הידיים היא קשה ומצריכה מאמץ.
    אני מניחה שגם בשלבים קודמים היו קשיים: האם התהפך בחופשיות לכל הכיוונים?, האם זחל זחילת גחון?
    אני ממליצה לך בחום לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן במדוייק ולקבל תרגילים להשלמת החסרים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בן 11 חודשים

ליאת
    17/02/2008

היי שירי,
    מוסיפה לך את הפרטים החסרים לשאלותיך - הוא התהפך מוקדם מאוד כבר בגיל 3 חודשים לשני הכיוונים והתפתח ממש לפי הספר פרט לנושאים שפירטתי וזחל גחון מגיל 5 חודשים עד גיל 9.5 חודשים שאז עלה לזחילת 6 תקינה.

בנוסף הוא מתכופף ולוקח משחקים מהריצפה גם אם הם בצד וקצת מאחוריו הוא כן מסתובב אליהם ומעלה אותם לרהיט כמו ספה או כיסא לידו.

ליאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בן 11 חודשים

שירי קאשי
    19/02/2008

הי ליאת,
    לפי התאור שלך באמת קשה לאבחן איזו בעיה מוטורית. לעיתים גם מגבלה קטנה ונסתרת יכולה להוליד עיכוב וכאן תפקידה של מדריכה לראות את הדברים בעיניים ולתת דעתה על כך. אני שוב מנסה רק לשער כיוון שלא ראיתי את הילד ולא רוצה להשאיר אותך בידיים ריקות:
    תתכן בעיה של שיווי משקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע ולצורך מעברים בין התנוחות. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים, נדנדה וכו'.
    בנוסף בעת העמידה על שש את יכולה להניע את הטוסיק מעט אחורה והצידה לכיוון של ישיבה משוכלת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

סיגי
    18/02/2008

היו אצלי מאבני דרך ונתנו שירות מעולה. יש להם מטפלות מוסמכות בכל מיני תחומים פארא רפואיים והם באים הביתה. כדאי לך לדבר איתם. ישלהם גם אתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו