בן שבועיים וחצי לא ישן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שבועיים וחצי לא ישן
    ליאת
    16/02/2008

בני בן שבועיים וחצי ומיום לידתו ממעט לישון, בשעות היום ובשעות הלילה. בשעות היום כמעט ואינו ישן, אלא אם הוא על הציצי (יונק). ברגע שאני מחזירה אותו לעריסה הוא מתעורר. בלילה ישן במחזורים של שעה שעתים החל מתשע בלילה ועד חמש לפנות בוקר. האם זה נורמלי? אני יודעת שילודים אמורים לישון כ12-22 שעות ביממה. בני בקושי ישן שמונה שעות בלילה. האם בגיל כזה יש להניח לו לבכות לסרוגין עד שיירדם? לא נראה לי... אין לי כבר כוחות ואני בקושי מתפקדת. אבל הכי מטריד אותי האם התופעה מוכרת או שעלי לפנות לייעוץ רפואי. אודה לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שבועיים וחצי לא ישן

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    16/02/2008

הי ליאת ומזל טוב!
    אם תעייני בדפים קודמים בפורום זה תראי הרבה מאוד שאלות דומות לשלך..
    תינוקך הוא רק בן שבועיים, עדיין מסתגל לעולם ולא כל התינוקות "ישנים כמו תינוק". מעבר לזה שתינוקות יונקים אפילו מתעוררים יותר מתוך צורך של קירבה ולחום ולא רק של רעב.
    אני לא חושבת שזה הזמן (וגם לא בחודשים הקרובים) צריך להניח לתינוק לבכות ו"להתרגל" לבכי.
    זה הזמן לתת לתינוק את כל מה שהוא צריך וזה ידיים, חום, אהבה, תנועה ומגע.
    נסי להשתמש אולי במנשא על מנת לתת לו את כל הנ"ל וגם כדי שאת תנוחי, ערסלי אותו הרבה, עסי אותו , זוזי איתו הרבה וזכרי שזו רק ההתחלה ויבואו ימים טובים יותר שתלמדו להכיר האחד את השני, ללמוד אחד את השני ואת העולם החדש.
    שיהיו לילות טובים
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שבועיים וחצי לא ישן

שירי קאשי
    17/02/2008

הי ליאת,
    בנך עדיין קטן מאוד. זה נדיר שבגיל זה תינוק ישן רצוף יותר ממספר קטן של שעות. גופם הקטן עדיין לא אוגר מספיק אנרגיה והם זקוקים להאכלות לעיתים קרובות. בכל זאת על מנת להקל עלייך קצת בתקופה קשה ומתישה זו אני ממליצה להרדים אותו לא תוך כדי אכילה אלא על ידי החזקתו בתנוחת ערסול (כששתי הידיים בקו האמצע). תנוחה זו מאפשרת הרפייה מלאה של כל שרירי הגוף כיוון שכל הגוף נתמך, התינוק מרגיש סגור ומוגן וגם קרוב אל אמא. בזמן הערסול הוסיפי תנועה עדינה. כשאת רואה שמתחיל להרדם הורידי את עצמת התנועה. לאחר שנרדם עמוק העבירי אותו בתנועה מהירה ובטוחה למיטה ומיד להתחיל במגע של שפשופים על מנת להשאיר אותו בתחושת הבטחון והקרבה אל אמא וכן להמשיך את התנועה בה היה על מנת לאפשר לו לשוב לשינה עמוקה כמה שיותר מהר. אני בטוחה שעם הזמן מספר שעות השינה שלו ברצף יגדל ותקופה זו עוברת. בינתיים הקפידי לישון כשהוא ישן (גם במשך היום) על מנת ליצבור כוחות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות ושאלה נוספת

ליאת
    17/02/2008

בהמשך לשאלתי, אני רוצה לציין שבני כמעט ואינו ישן גם מהלך היום. כך שסה"כ אולי הוא ישן 8 שעות ליממה. זה נורמלי?

מעבר לכך, הוא יונק סביב השעון, דורש לינוק כל הזמן. אז הוא גם רגוע ונרדם על הציצי. האם הוא רעב? איך אדע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שירי קאשי
    19/02/2008

הי ליאת,
    אם הוא סה"כ ישן רק 8 שעות כל היום זה נשמע לי מעט. גם יניקה סביב השעון נשמעת כיניקה מוגזמת ולא כרעב אמיתי. יחד עם זאת כיוון שאין לי מעקב אחר קצב העליה שלו במשקל וקצב ההתפתחות שלו אני ממליצה לך לפנות לאחות טיפת חלב או לרופא הילדים על מנת לברר נושא של האכלת יתר.

בהצלחה,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו