התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    קרן
    07/06/2012

שלום
    יש לי תינוק בן 7 וחצי חודשים. חמוד ומתוק.
    מגיל 6 חודשים בערך מתהפך לשני הכיוונים, על הבטן נשען על מרפקיו ומשחק ומעביר משקל, מסתובב סביב צירו.
    לא זוחל קדימה אלא אם כן אני מגרה אותו עם צעצוע וקונטרה של היד שלי אז מתלהב
    ודוחף את רגליו.
    לאחרונה שמתי לב שלא ראיתי אותו אף פעם מתרומם על כפות ידיו גבוה, אלא לפעמים מיישר יד אחת תוך כדי משחק או סיבוב סביב ציר.
    אני מאוד מוטרדת לגבי התפתחותו, האם הוא מעוכב התפתחותי???
    איך אני אמורה לקדם אותו, כי האמת לקחתי כמה תרגילים מהאינטרנט ואני מנסה ליישם
    אבל לא נראה שממש עוזרים, מה גם שהוא לא ממש אוהב שאני מנסה לתרגל איתו.

אשמח לתשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות - תגובה

דבי גרוס דולב
    07/06/2012

הי קרנונית3
    באופן כללי נשמע שהתפתחותו של בנך תקינה, לזחילה אנו מצפים עד גיל 10 חודשים כך שהוא לא בעיכוב בתחום זה.
    אכן נרצה לראות התחלה של התרוממות על הידיים ויישור המרפקים אבל זה יכול גם להופיע בעתיד הקרוב. כדי לעודד התרוממות על המרפקים נסי את התרגיל הבא:
    מריצה- ממצב של שכיבה על הבטן הניחי יד אחת שלך מתחת לבטן ויד שנייה מתחת לאגן והרימי את בנך כך שיאלץ להשען על כפות ידיו, הרימי עוד קצת מהרצפה עד שיישר את המרפקים ויאלץ להחזיק את עצמו על הידיים במרפקים ישרים. תרגלי מספר פעמים ביום ןחזרח לספר איך הולך.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

קרן
    10/06/2012

כמו שסיפרתי בהתחלה עושה את כל הדברים האילה, אבל אני צריכה הרבה להפעיל אותו וכשאני מסתכלת על תינוקות אחרים בגילו מבחינת טמפרמנט הוא איטי יותר, פחות תזיזתי ופעיל עושה את הדברים אבל באיזי שלו מתגלגל ונשאר המון זמן על הבטן משחק ומפטפט, ואז שוב מתגלגל ונשאר המון זמן על הגב ומשחק, לא חובט וזורק צעצועים הרבה יותר עדין איתם לעומת תינוקות אחרים, מסובב אותם ומסתכל מצביע עליהם עם האצבע אבל בעדינות, לא באגרסיביות. האם יש כזה דבר תינוק איטי ועדין ופחות פעיל ותזיזתי? האם זה קשור לטמפרנט ואופי? כי נראה לי שבגלל שהוא כזה הוא לא ימהר לזחול, אם בכלל? האם זה מסמל בעיה?

חוץ מיזה כשאני מניחה אותו על ריצפה או משהו קשה ולא על מזרן פעילות הוא לא מעז להתהפך כאילו מודע (פעם קיבל מכה)

מעבר לזה תינוק מתוקי וחייכן, מגיב ומתקשר בקולות, ואפילו מבין כמה מילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה - תגובה

דבי גרוס דולב
    10/06/2012

הי קרנונית3
    יש דבר כזה תינוק איטי יותר אבל פעמים רבות האיטיות קשורה לקושי תנועתי מסוים. קיים גם תינוק בעל טמפרמנט רגוע יותר אבל בד"כ הטמפרמנט לא משפיע על ההתפתחות ולא גורם לעיכובים.
    קשה לי להגיד אם קיימת בעיה בלי להכיר את התינוק אבל כדאי להמשיך ולעקוב אחר התפתחותו ואם תראי שאין התרוממות על הידיים ואין נסיונות התהפכות אולי יהיה מקום לתת על כך את הדעת באופן מעמיק יותר.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

קרן
    11/06/2012

תודה על התשובות.

הייתי אתמול אצל פיזיוטרפיסטית של טיפת חלב.
    והיא אמרה שהיא לא מוצאת שהוא מעוכב התפתחותית, היא לא רואה שום בעיה של טונוס או חולשה בחגורת הכתפיים, מחזיק עצמו בעמידה יציב, ישיבה (כמובן רק לצורך הבדיקה).
    רק ציינה שאכן הוא עושה את הדברים באיזי, אבל כנראה שזהו אופיו ואין הרבה מה לעשות, אילא להיות איתו הרבה על שטיח ולהפעיל ולגרות אותו לתנועה.
    ציינה שאכן לא מיישר ידיים, אבל אמרה שזה לא נורא. "אז לא בא לו" כך היא ציטטה.
    ציינה שאם עד גיל 9-10 חודשים לא תהיה התקדמות אזי נעשה משהו.

האם לדעתך נכון הדבר? האם נראה לך שאני צריכה ללכת לפיזיוטרפיסט פרטי מומחה יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

דבי גרוס דולב
    11/06/2012

הי קרנונית3
    לכל איש מקצוע יש את התפיסה שלו וקשה לי להגיד אם האבחון שקיבלת נכון או לא.
    אני פחות מאמינה שלתינוק " לא בא" אלא חושבת שלתינוק עלול להיות קשה.
    יכול מאוד גם להיות שלבנך אין קושי אלא רק מעט לוקח את הזמן, לכן גם לא אוכל להגיד אם יש צורך באבחון נוסף. בכל מקרה אם אכן תשקלו אבחון נוסף אני ,כמו תמיד, ממליצה על מדריכה להתפתחות תינוקות, פה תקבלו הסתכלות מעט אחרת.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ושאלות

קרן
    30/06/2012

המתוקון התחיל אתמול להתקדם מעט קדימה אבל מושך יותר עם הידיים והרגליים עפות לכל כיוון (משתוללות) כך שנראה שעושה הרבה מאוד מאמץ וההתקדמות איטית וקטנה אומנם מגיע לצעצוע המונח מטר שתיים ממנו אבל מתעייף מהר ולפעמים נשבר ובוכה.

האם כל זחילת גחון מתחילה כך (לא מאורגנת עם הרבה מאמץ מיותר)?
    האם זה עוד ישתכלל?

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ושאלות - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/06/2012

הי
    פעמים רבות מתחילה הזחילה בצורה לא מאורגנת ולאט לאט מתארגנת לזחילת גחון סימטרית. פעמים אחרות נשארת זחילה משובשת ויש מעבר לזחילת 6. קשה לי לדעת מה יהיה במקרה של בנך ואם הדבר ישתכלל, הדבר תלוי בנתונים רבים.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו