שינה במהלך היום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה במהלך היום
    רשרש
    19/02/2008

שלום רב,

בני בן שנה וארבעה חודשים. ישן בלילה רצוף או מתעורר בסביבות 5 לבקבוק וחוזר לישון. מאז גיל 4-6 חודשים נכנס לשיגרה של שינה אחת בשעות הבוקר המאוחרות (משך השינה בין שעה לשעתיים) ושינה נוספת בשעות הצהרים המאוחרות (בין שעה לשעתיים - תלוי במשך השינה הקודמת). הבנתי שבגילו הוא כבר אמור להסתפק בשנת צהרים אחת. עם זאת, כאשר הוא ישן רק שינה אחת הוא לא מצליח להחזיק מעמד בערב. בסביבות 18:00 הוא נעשה עצבני, מסרב לאכול ארוחת ערב ורק נרגע במיטה. עד איזה שלב/גיל שני פרקי שינה ביום נחשבים נורמליים? בקרוב יתחיל ללכת לגן - האם לחכות שהעניין יסתדר שם? או להתחיל להרגיל אותו לשינה אחת לפני כן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה במהלך היום

הוספת תגובה

• תגובה לרשרש

דבי גרוס דולב
    19/02/2008

הי
    מי אמר שבגילו של בנך "צריך" להסתפק בשינה אחת? אני לא מסכימה עם זה.
    תינוקות שאינם נמצאים במסגרת, יש להם את הפרבילגיה לישון יותר מפעם אחת במשך היום, והגוף של בנך מאותת לו על כך.
    בכניסה לגן ילדים רבים עוברים משברון עייפות בו קשה להם בשעת השינה שהיו רגילים אליה אבל אנו צריכים למצוא גן רגיש וקשוב לצרכים אלה כדי לעבור את זה יחד בצורה הטובה ביותר כי רבים עוברים את זה.
    האם להרגיל לכך כבר קודם? זו שאלה אישית שאין עליה תשובה אחת, את צריכה להחליט על כך.
    אני, עם הילדים הפרטיים שלי לא עשיתי את זה, היה קצת קשה בהתחלה אבל זה הסתדר די מהר ונשכח.
    תישנו הרבה וטוב..
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה במהלך היום

שירי קאשי
    19/02/2008

הי,
    שעות השינה להם זקוק כל ילד הן אידיוידואליות. לטעמי האישי אם בנך זקוק לשעות אלו תן לו להנות מהן כל עוד הוא יכול. רוב הגנים נותנים זמן הסתגלות ומאפשרים לילד ללכת לישון במשך היום אם הוא רוצה בכך ובדרך כלל השגרה החדשה נלמדת מהר. כל סדר היום בגן הוא שונה ומצריך הסתגלות אבל ביחד עם העניין החדש גם באה היכולת להשאר ער זמן ממושך יותר. בכדי להיות רגוע תברר בגן המיועד מה גישתם לכך ואני בטוחה שבבוא הזמן בנך (כמו ילדים רבים אחרים המגיעם לגן עם שגרה שכזו) יסתגל מהר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו