לא זוחל...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא זוחל...
    אמא מודאגת
    05/07/2012

שלום. בני בן 9 חודשים וקצת, נולד 3750 וכרגע שוקל 8600. מתהפך לשני הכיוונים בטן גב וגב בטן, חייכן ושמח, אוכל כמו שצריך. אך הבעיה היא שהוא לא סובל לשכב על הבטן, אם שמים לו משהו שממש מעניין אותו יכול להיות כמה דקות ככה וזהו. אם אני שמה אותו על הבטן לרוב הוא ישר מתהפך על הגב או מתחיל לבכות ולצרוח, לא מנסה לזחול וגם לא עולה על 6 ולדעתי לא קרוב לזה גם. היום הייתי בטיפת חלב בביקורת של 9 חודשים והרופאה נתנה לי הפניה לפיזיוטרפיה כי אומרת שהוא מאוד מעוקב התפתחותית. אני יודעת שילדים מאוד אינדיבידואליים בהתפתחות ובמיוחד בנים שמתפתחים לאט יותר מבנות. האם כדאי לחכות עם הפיזיוטרפיה או שבאמת הוא בעיכוב וכדאי לזרז תהליכים ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא זוחל...

הוספת תגובה

• לא זוחל... - תגובה

דבי גרוס דולב
    05/07/2012

הי אמא מודאגת
    קודם כל נסי לא להיות מודאגת אלא להתמקד בדרך הנכונה לעזור לבנך, וזכרי שלכל עיכוב יש דרך לעזור.
    מבחינת זחילה בנך אינו בעיכוב מכיוון שאנו מצפים לזחילה עד גיל 10 חודשים. לעומת זאת לבנך יש עדיין קושי בשכיבה על הבטן וסביר להניח שבגגל זה גם לא מתפתחת זחילה. שכיבה על הבטן מהווה את בסיס ההתפתחות המוטורית וכזו זו אינה קיימת הרי שיש סיכוי לקשיים גם בהמשך ההתפתחות. הדבר הנכון והחשוב ביותר לעשות, על פי תפיסתי, היא לטפל תחילה בשכיבה על הבטן, לקבל אבחון נכון וללמוד כיצד לתרגל עם בנך שכיבה על הבטן. הטיפול בשורש הבעיה ולא בסימפטום חשובה והכרחית. אין טעם לתרגל עם בנך עלייה על 6 כל עוד אינו נונוח בשכיבה על הבטן.
    כמו תמיד, אני ממליצה בחום על פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות. פה תקבלי מענה מעמיק, הסתכלולת כלל מערכתית על ההתפתחות ותרגילים מתאימים לבעיה הבסיסית ומתוך זה סיוע בתרגילי זחילה. אני גם ממליצה לא לחכות עם זה יותר מידי על מנת שלא יווצר פער שקשה יותר יהיה לעבוד איתו. אשמח לעזור לכם.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו