טרם מתהפך....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • טרם מתהפך....
    מעיין
    15/07/2012

    שלום,
    בני בן 5.5 חודשים ולא מתהפך (לשני הצדדים) מיוזמתו אלא אם כן אני עוזרת לו ותומכת לו בגב.משהוא נולד הוא לא אהב להיות על הבטן , אחרי כ 5 דקות הוא מתחיל לבכות ולצרוח עד היום. גם שכיבה הוא על הגב הוא לא אוהב להרבה זמן ומעדיף רוב היום לשבת בטרמפולינה. גם כשאני נותנת לו ידיים ומנסה לראות אם הוא מוכן להתרוממם לקראתי הוא לא משתף פעולה....הייתי איתו בהתפתחות והרופאה אמרה שהכל תקין והוא פשוט עצלן וזה יבוא לו בסוף או שפשוט יידלג על השלב הזה ויתחיל לזחול ישר.....האם הדבר הזה תקין ושכיח? האם זה נכון לתת לו לבד לנסות או שאפשר לעזור לו באיזשהי דרך כדי שההתפתחות שלו תהיה תקינה? ואיך ניתן לעזור לו לאהוב להיות על הבטן?
    תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרם מתהפך....

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טרם מתהפך.... - תגובה

    דבי גרוס דולב
    15/07/2012

    הי מעיין
    בהתפתחות מוטורית תקינה אמור התינוק להתפתח על פי שלבים קבועים והוא אינו אמור לדלג על שלבים אלא אם כן יש לו קושי תנועתי שמונע זאת ממנו.
    שהייה מרובה על הטרמפולינה איננה מומלצת ואף עלולה לגרום לשיבושי התפתחות, יתכן קשר בין זה לבין העובדה שלבנך יש קשיים בהתהפכויות.
    לפני ההתהפכויות אמורה להיות בגיל זה שכיבה נינוחה על הבטן ולבנך יש קושי כבר כאן ולכן הדרך הנכונה לעבוד עם בנך היא תחילה לטפל בשכיבה על הבטן ורק לאחר מכן בהתהפכויות.
    אני לא מאמינה שיש תינוקות עצלנים אלא תינוקות שקשה להם ומכיוון שבנך מתקשה גם בשכיבה על הגב, גם על הבטן וגם קרוב להיות בעיכוב בהתהפכויות אני ממלימה כן לקבל אבחון וללמוד כיצד לעזור לבנך להתפתח נכון וכיצד למנוע קשיים אפשריים גם בהמשך הדרך. בנך נמצא בגיל בו מתרחש הבסיס להתפתחות העתידית ולכן חשוב לתת על כך את הדעת באופן ספציפי יותר. אשמח לעזור.

    בברכה
    דבי גרוס דולב

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו