התפתחות תינוק, שאלה נוספת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק, שאלה נוספת...
    לילי
    22/07/2012

תודה לך על התשובה. רציתי לשאול דבר נוסף, בני בן החודשיים וחצי עדיין לא יציב עם הראש שלו. כשאני מחזיקה אותו עלי,הראש שלו לעיתים עוד מתנדנד ולעיתים נשמט אחורה. זה תקין בגיל הזה? ומרגיש לי שהצוואר עוד לא חזק וכך גם הראש...
    ובקשר לעניין ששאלתי, שהוא לא תמיד מפנה את הראש למי שקורא לו ומדבר אליו, לעיתים האדם שמדבר אליו ממש מולו ועדיין הוא ממשיך להסתכל על המנורה או משהו אחר.... זה כשהוא נח עליי כשפניו כלפי חוץ או עושה גרעפס וקוראים לו מהצד.... כי כשהוא על הגב הוא מגיב להכל.... לא נראה לי שזה קשור לראש ולשליטה בו כי הוא מסובב את הראש מצד לצד כשרוצה... מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק, שאלה נוספת... - תגובה

נירה מירון
    22/07/2012

הי לילי. שרירי הצוואר מתחזקים בהדרגה. הדרך הטובה ביותר לעבוד עליהם היא בשכיבה על הבטן. רק סביב גיל שלושה ,ארבעה חודשים התינוק מצליח להחזיק את ראשו יציב ולכן עד גיל זה לא מומלץ השימוש במנשא שאינו נותן תמיכה לצוואר. מיקוד העיניים קשור גם לתנועות הצוואר. אמהות רבות חוששות מלקויות תקשורת כאלה ואחרות. אבל זה עדיין מאד מוקדם לאבחן לקות שכזו ועל פניו נקרא שאין לך כל סיבה לדאגה. נדמה לי שתינוקך עירני ומגיב לסביבה בשמחה. השכיבי אותו על הבטן כשהוא ער כמה שיותר. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו