הראש רק לימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הראש רק לימין
    אמא למתוק
    23/07/2012

שלום, יש לי תינוק מתוק בן שישה שבועות שראשו כל הזמן לצד ימין. אני מנסה לשים לו גירויים מצד שמאל, להשכיב אותו על צד שמאל, ולא עוזר. הוא לא מסובב את הראש למקור הגירוי ולא מישיר מבט, ונשאר על צד ימין (ושם הוא כן מסתכל על דברים בעיניין). חייך מעט פעמים אבל זה לא חזר, אולי בגלל שהוא סובל מאוד מגזים (למרות שהוא יונק), אבל מראה סימני ריכוז והקשבה כשמדברים אליו.
    מה לעשות עם הנטיה הצידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הראש רק לימין

הוספת תגובה

• והוא נולד בשבוע 38+2

אמא למתוק
    23/07/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הראש רק לימין - תגובה

נירה מירון
    23/07/2012

אמא יקרה שלום. מזל טוב !לכל תינוק (ומבוגר) יש העדפה של צד וחוסר סימטריה מסויים.סביב גיל שישה שבועות אנו מצפים לראות תנועות ראש לשני הצדדים, פעמים רבות אנו רואים אצל תינוקות בגיל זה, בשכיבה על הגב את תנוחת הסייף-כשהיד בצד אליו פונה הראש- מתוחה לצד.
    אני מציעה לשאת את התינוק בכל פעם בצד אחר של גופך(פעם על כתף ימין ופעם על שמאל), ולהחליף בכל פרק שינה את כיוון הראש במיטה. וגם כדאי לבקש מאחות טיפת חלב או רופא משפחה לחוות דעה. אם עדיין לא עשיתם אולטרסאונד מפרקי ירך- האורטופד יכול להתבונן גם הוא.
    *השכיבי את תינוקך על בטנו כאשר הוא ער, תנוחה זו מסייעת מאד לחיזוק שרירי הצוואר.
    * לעיניין הגזים אני מאד ממליצה על שימוש בכדור פיזיו, מנשא המאפשר תנוחת עירסול (גם כאן, שימי לב שאת מחליפה בכל פעם את כיוון הראש) והקפדה על שעות האכלה כדי להמנע מהאכלת יתר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא למתוק
    23/07/2012

איך אפשר בכלל לתת להם להתפתח אם כל היום הם עסוקים בכאבי גזים הללו? אני משכיבה אותו על הבטן בערות (ומטה אותו טיפה שמאלה) ושמה את הגירויים שלו בצד שמאל, אבל כשיש גזים אין עם מי לדבר...
    באיזה גיל הם אמורים להסתכל על המקום ממנו מגיע הקול? אולי כשיגיע השלב הזה הוא יסתכל קצת על הגירויים שסביבו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הראש רק לימין - תגובה

דבי גרוס דולב
    23/07/2012

הי אמא למתוק
    כשלתינוק יש נטייה חד משמעית לצד אחד בלי יכולת להפנות את ראשו לצד השני,
    יש לו קושי שנקרא טורטיקוליס. לעיתים מסתדר הדבר בעצמו אבל במקרים רבים דורש הדבר תרגול ביתי. מדובר בצד אחד של שרירי הצוואר בעל מתח רב מידי ובצד שני מקוצר מידי. לא מדובר בבעיה רצינית אבל כן כזאת שכדאי לאבחן וללמוד כיצד לתרגל בבית.
    אשמח לעזור.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא למתוק
    23/07/2012

אילו תרגילים ניתן לעשות כדי לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו