מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוכה אצל סבאיהל27/07/2012
שלום,
יש לי בן בכור בן ארבע וחצי חודשיים.
תינוק סקרן וחייכן (בלי עין הרע)
לפני מספר שבועות באופן די מפתיע כאשר אבא שלי(שהוא הסנדק שלו) הרים אותו
הילד התחיל לבכות בכיי היסטרי מה שלא הכרתי בעבר בשום צורה (גם לא שרעב או עייף)
לרוב הילד חייכן לסביבה ולא מאכזב אף אחד גם לאנשים זרים הוא מחייך ומתלהב
הסיטואציה הזו חזרה על עצמה מספר פעמים.
אשמח לדעת האם יש סיבה לכך? ומה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב?
נכון לעכשיו התינוק לא מוכן להתקרב אליו וזה ממש מעציב אותי.
אודה לעצתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוכה אצל סבא - תגובה
נירה מירון31/07/2012שלום יהל. קשה לדעת מה "מציק " לתינוקך .
לתינוק, כמו למבוגר עשויים להפריע ריחות מסויימים. כמו כן התינוק עשוי לחוש חוסר ביטחון באחיזה בו, או לא לחבב את מרקם החולצה של המבוגר שאוחז בו.
אולי אינו אוהב את הדרך בה סבאנושא אותו כי היא גורמת לו לחושחסר בטחון
כמו שאנחנו נמשכים לאנשים מסויימים ואל אחרים- פחות.
אלא שכאן מדובר בסוגייה רגישה ביותר. כי תינוקך משדר דחייה לסבא שלו - זה יוצר אצל הסבא תחושה של עלבון ודחייה ואצלך מבוכה וצער.
יש שתי דרכים להתמודד עם הסיטואציה-
- סבא פחות ירים את בנך על ידיו לזמן מה. הוא יחייך אליו וישחק אמו- כשבנך על ידייך.
- סבא יתעלם מהבכי ויראה לתינוק כמה הוא אוהב אותו- למרות הבכי.
אני הייתי משאירה לסבא את ההחלטה כיצד להתמודד עם הסיטואציה אך מנחה אותו - מה התנוחה החביבה על ילדך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוכה אצל סבא
יהל27/04/2013היי ,
במשך לשאלה ששאלתי לפני 8 וחצי חודשים.
בני בן שנה וחודש ועדין בוכה בכי היסטרי אצל סבא.
אבא שלי מאוד נפגע ולא מבין את התנהגות ילדיי.
אני מוטרדת ולא יודעת מה לעשות.
הנושא יוצר המון מריבות ביני לבין בעלי שמסרב ללכת לבית הוריי בגלל שהילד בוכה ללא הפסקה.
מציינת שהילד בוכה רק למראה אביי .
צריכה עזרה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוכה אצל סבא - תגובה
נירה מירון29/04/2013שלום יהל.נשמע לא נעים בכלל. כמובן שאין מדובר בהסתגלות כעת אלא בקושי רגשי. יתכן שתגובתכם מחזקת את התנהגות בנך. זה אינו תחום התמחותנו -אנו עוסקים בהתפתחות סנסו מוטורית ואני מציעה להתייעץ עם פורום העוסק בפסיכולוגיה. בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)