מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטן ועוד...אלה14/08/2012
שלום,
יש לי כמה שאלות:
בתי בת 6 שבועות. שמתי לב שלרוב היא אוהבת לסובב את הראש לצד מסויים,
כאשר אני מנסה לסובב לה את הרש לצד השני היא מסובבת בחזרה לצד המעודף.
בנוסף כאשר אני משכיבה אותה על הבטן, הרבה פעמים היא פשוט מוצצת את הידיים שלה ולא מנסה להרים ראש, אם היא מרימה את הראש אז גם היא מרימה את הרגלים. האם אני עושה נכון בכך שאני מחזיקה לה את הרגלים? איך אפשר לתרגל לעזור לה בשכיבה על הבטן?
ועוד שאלה לגבי שכיבה על הצדדים: לא כל כך הולך לנו כי היא פשוט ישר מתהפכת לגב, ורואים שלא נוח לה לשכב על הצד.
האם זה חשוב להשכיב על הצצדים? ומה עושים כדי לחזק את החלק הזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן ועוד... - תגובה
דבי גרוס דולב15/08/2012הי אלה
את מציינת מספר עובדות וקשיים שחלקם קשורים זה לזה ובכל מקרה דורשים תרגול וחיזוק.
הטיית הראש לצד אחד או העדפה כזו מצביע על קיצור שרירי חוליות הצוואר ובהחלט דורשות תרגול מתאים. השכבות על שני צידי הגוף הן אחת הדרכים לטפל בכך. יחד עם זאת מציינת קושי בשכיבה על הצד והרמת הרגליים בעת שכיבה על הבטן. הנ"ל קשורים לקיצור השרירים האחוריים של הגוף בן השאר. הורדת הרגליים מסייעת באופן מקומי בלבד ולא פותרת את שורש הבעיה.
מכייון שמדובר באוסף של קשיים קלים שחלקם קשורים אחד לשני המלצתי היא לקבל אבחון ספציפי ואישי יותר מאשר על גבי פורום וללמוד כיצד לתרגל עם ביתך תרגילים שיעזרו לה להתפתח נכון, נעים ותומך להמשך הדרך. אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלה16/08/2012תודה רבה על התשובה!
אני מבינהשקשה לתת אוסף של תרגילים בפורום, אבל אשמח מאוד
אם תוכלי לתת לנו כמה טיפים לתרגול בינתיים ... ממה להתחיל, מה חשוב כרגע לעשות על מנת קצת לשפר ולהקל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דבי גרוס דולב17/08/2012הי אלה
כדי לטפל בהטיית הראש כדאי להרבות בהשכבות על צידי הגוף תוך דגש על הצד המתקשה. כדי להשאיר את התינוקת במצב זה ולהתמודד עם ההתנגדות שלה כדאי להוסיף טפיחות על צידי הגוף ונענועים קלים.
להארכת שרירי הגב ושיפור השכיבה על הבטן:
1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוקת לכיוון הראש הלוך ושוב תוך הרמת הטוסיק.
2. לעשות סיבובים גדולים של האגן תוך הרמת הטוסיק מהרצפה.
3. להרבות בתנוחת ערסול.
אלה מעט תרגילים שאפשר לתת דרך פורמט זה, מקווה שקצת יעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה !
אלה17/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)