מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת זחילהקרן25/02/2008
שלום רב,
בשעה טובה ביתי היקרה התחילה לזחול גחון, אך היא עושה זאת על הצד - היא מתפעלת את רגל שמאל ולא את ימין, מה עושים? האם זה נורמלי? איך אפשר לתקן זאת בעזרת תרגילים?
כשאני מנסה לכוון אותה לזחילה על 6 היא פשוט בורחת עם הטוסיק למעלה, מה ניתן לתרגל??
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב25/02/2008שלום קרן
לא כ"כ הבנתי איך זוחלת ביתך, האם כוונתך לכך שהיא משתמשת רק ברגל שמאל ויד ימין? ללא הצלבות? האם היא ממש שוכבת על צידי גופה ומתקדמת? כמה זמן זה כך ובת כמה ביתך?
תחילתה של זחילת גחון היא לא תמיד סימטרית וזה בסדר. כדאי מאוד לעודד זחילה זו ולא לנסות להעלות על 6 מכיוון שיש בה הרבה מעלות ויתרונות של פיתוח מיומנויות של קואורדינציה ועוד.
בנתיים, עד שאקבל את תשובתך, תרגלי איתה את נושא השיתוף בין יד ורגל נגדית ע"י תרגילי הצלבות:
השכיבי אותה על הגב וקרבי יד ורגל נגדית והרחיקי, הצליבי בין יד ורגל נגדית והרחיקי.
חברי בין יד ורגל נגדית ואז גלגלי אותה מצד לצד.
מטרת התרגילים היא רישום האפשרות של הצלבות בגוף ואז יישומם בזחילה.
חזרי אלי עם תשובות ואתן לך תרגילים נוספים
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה צידית - עוד פרטים
קרן26/02/2008דבי שלום רב,
תודה רבה על המענה, אנסה לתת עוד פרטים
מזה כ 4 ימים שביתי זוחלת, היא נעזרת בשתי הידיים אבל דוחפת רק עם רגל שמאל ולכן היא קצת נוטה לצד, מקווה שזה עוזר להבין.
אין לה בעיה עם רגל ימין, אינני מבינה מדוע היא לא נעזרת בה.
תודה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה צידית
שירי קאשי26/02/2008הי קרן,
לפי התאור של המצב נראה שלבתך קל ונוח יותר לייצר כפיפה צידית (של הגוף ולא של הרגל) בצד אחד ופחות נוח בצד השני. חוסר סימטריה גופנית זו מייצרת התקדמות על ידי שימוש לא סימטרי ברגליים. חשוב לפתח את התנועתיות של מרכז הגוף באופן שווה ובכך "לתקן" את הזחילה:
1. לגרות אותה לסיבוב סביב ציר לשני הכיוונים על ידי קשירת צעצוע לסרט ומשיכתו ככל שהיא מתקדמת. סביר להניח שלצד אחד יהיה לה יותר קשה כיוון שלא תפעיל את הרגל בנסיון להמנע מכפיפה צידית.
2. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להטות את הכדור הצידה ולהמתין. לתת לה זמן להגיב בכפיפה של הצד והרגל הנגדיים לכיוון הטיית הכדור. לעשות לשני הצדדים באופן שווה.
3. גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו. דרך הגלגול מגבירים את הכפיפה הצידית והכפיפה של הרגל. לעשות לשני הצדדים באופן שווה.
4. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לקרן
דבי גרוס דולב26/02/2008הי קרן ותודה על התשובות
לדעתי יכול מאוד להיות שה"בעיה" (זו לא באמת בעיה) נעוצה בחוסר שימוש של רגל ימין, אני ממליצה לנסות את התרגילים הבאים:
1. להשכיב על הבטן ובכל פעם שמנסה להתקדם לתת לה "קונטרה" בכף רגל ימין כך שתלמד להשתמש גם בה
2.לתת הרבה סוגים של מגע עמוק לרגל ימין- עיסויים, לחיצות, שפשופים וכו על מנת להגביר שם את התחושה והשימוש
3. לעודד דחיפת שתי הרגליים- השכיבי אותה על הגב, קפלי לה ברכיים כשכפות רגליים כנגד הרצפה, לחצי אותן כנגד הרצפה טחכי לדחיפה, היא תגיע אם תעזרי בסבלנות
4. כנ"ל אפשר לגרום להפעלה ודחיפה של הרגליים כנגד הקיר, כנגד החזה שלך וכו
כל הנ"ל יעוררו את השימוש בכף רגל ימין
שיהיה בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבי
קרן27/02/2008הי דבי
א. תודה על התשובה :)
ב. לגבי קונטרה לרגל ימין בעת זחילה, כבר ניסיתי זאת ומה שקורה היא מעלה את האגן למעלה, מדוע? ואיך בדיוק לעשות זאת ע"מ שההכוונה תהיה באמתלדחיפת הרגל ללא הגבהת אגן?
ג. כשמשכיבים על הבטן, אני עושה לה את התרגיל הזה אך מתייאשת, לוקח לה המון זמן עד שהיא דוחפת, אני מנסה לנענע אותה אך זה לא עוזר, וחבל לי על הזמן הזה שהיא יכולה לזחול במקום, אז איך באמת אני מעודדת אותהלדחוף יותר מהר בתרגיל הזה?
ד. איך ניתן לעודד עמידה? היא מסוגלת אבל ברב הפעמים כשאני מנסה להעמיד אותההיא יוצאת למצב ישיבה באויר, יש לך הצעה?
המשך יום טוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תעני לי בבקשה על ההודעה האחרונה
קרן02/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לקרן
דבי גרוס דולב02/03/2008הי קרן
התרגילים שקיבלת פה הם המקסימום שאפשר לעשות בלי אבחון.
בעניין דחיפת הרגל, נסי לעשות את הקונטרה כשכף רגלה נוגעת ברצפה, הדופן הפנימית היא נקודת המגע עם הרצפה.
ובעניין העמידה- אין לעודד עמידה בגיל זה ובשלב זה, לאחר שביתך תזחל על הגחון, על 6, תתיישב ותיעמד בכוחות עצמה, זה יהיה הסימן למוכנות לעמידה.
מקווה שעזרתי מעט, בהצלחה.
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914 לקביעת שיעור פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים-עדיין לא זוחל
חן30/04/2008הבן שלי בן 9 חודשים ולא זוחל עדיין הייתי אצל טיפת חלב והיא אמרה לי שאם עוד חודש הוא לא יזחל אז היא תשלח אותו להתפתחות בבית לוינשטין מה לעשות ??. אני לא רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים-עדיין לא זוחל
שירי קאשי30/04/2008הי חן,
במידה ואת חוששת מהמלצת טיפת חלב, אם באפשרותך לפנות כבר עכשיו למדריכה בכדי לערוך אבחון ולקבל תרגילים הרי שעדיף לא לחכות וכמובן לטפל בדרך שהיא תהיה יותר נעימה עבורכם.
כיוון שלא נתת תאור מספיק על אופן התפתחותו ותנועתו עד כה קשה לי להוסיף המלצות ספציפיות. את מוזמנת להוסיף פרטים ואנסה לעזור לך קצת יור. בכל מקרה עדיף לפתוח הודעה חדשה על מנת שזה יקל על ההתייחסות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחן
דבי גרוס דולב01/05/2008הי חן
גיל 9 חודשים הוא אכן גיל בו אנו רוצים לראות סימנים לזחילה. אינני יודעת אם לבנך ישנם הסימנים אבל אני ממליצה מקרב לב לא להילחץ ולזכור שיש אמצעים נוספים שאפשר להיעזר בהם חוץ מבית לווינשטין.
אשמח לשמוע פרטים נוספים על מצבו של בנך ולתת תרגילים נעימים וידידותיים שיתרמו להתפתחותו.
בברכה,
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים, לא זוחל ולא יושב
חני25/01/2009שלום, אני קצת מודאגת, בני בן ה - 9 חודשים לא זוחל קדימה ולא יושב עדיין. לפני כחודשיים , קצת יותר התחיל לזחול אחורה, ממש מגיע לכל מקום, מהסלון למרפסת, ולמקומות רחוקים ביותר, ומאז הוא זוחל רק אחורה, לפני כחודש הוא התחיל לעמוד על 6, רוצה ומנסה לדחוף את עצמו קדימה ולא הולך לא, עושה צעד אחד ומתייאש, ככה כבר חודש בערך וכן לאחרונה הוא גם נעמד על 4,. אני פוחדת שמע הוא לא יזחל, אלא יתיישב ויתקדם הלאה. האם יש סיבה לדאגה? האם יש עוד סיכוי לזחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)