גירוי יתר- תינוקת בת חודש וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר- תינוקת בת חודש וחצי
    הסובלת
    30/08/2012

שלום לכולם,
    אני רוצה לדעת כמה זמן פעילות הוא נכון עבור תינוקת בת חודש וחצי, ובאיזו פעילות אפשר "לשעשע" אותה.
    נמאס לה מאוד מהר- גם מהתבוננות בספר שחור-לבן-אדום, גם מטרמפולינה, גם ממובייל (מנגינה+ תמונה מוארת) על העריסה.
    מספיקות לה דקות בודדות עד שהיא מתחילה להביע חוסר שביעות רצון.
    אני מוצאת את עצמי מאוד מבולבלת כי אני לא יודעת אם אני משקיעה מספיק בהעסקה שלה מצד אחד, ומצד שני חוששת שלא לחשוף
    אותה לגירוי יתר.

אשמח ליעוץ.

תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גירוי יתר- תינוקת בת חודש וחצי - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/08/2012

הי אמוש
    תינוק בן חודש וחצי כמעט ולא זקוק להעסקות חיצוניות. מה שבאמת חשוב עבורו הוא תחושת המגע הקבוע על עורו, תחושת התנועה הנושאת את גופו, הקירבה לאמא והאזנה לקולה. חושיו אינם מספיק מחודדים על מנת להינות ממש ממובייל ומתמונות.
    לא ניתן לצפות מתינוק בן חודש וחצי להיות משועשע מספר או טרמפולינה והצפה חושית בגיל זה היא אכן אפשרית לאחר זמן קצר.
    לכן אין מקום לדאגה שמא אינך מעסיקה את ביתך מספיק.
    בנוסף, אני ממליצה לא להרבות בשימוש בטרמפולינה שכן הדבר אינו מעודד שכיבה על הבטן והתפתחות מוטורית בלבד ואף מעודד עם הזמן נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן.
    חשוב למצוא את המנון המתאים בין שהייה קצרה מול מובייל או ספר, נשיאה על הידיים, יציאה לטיול או סתם שהייה ללא גירויים.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה, דבי! השאלה היא.

הסובלת
    31/08/2012

האם יש פרק זמן מומלץ, נכון, להעסקה? כמה זמן היא אמורה להיות בתעסוקה כלשהי, או יותר נכון מה שאני מנסה לשאול זה איך אני יכולה לדעת שאני לא מעמיסה עליה ושהיא אכן מקבלת את המינון הנכון של תשומת לב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה, דבי! השאלה היא. - תגובה

דבי גרוס דולב
    31/08/2012

הי אמוש
    אין פרק זמן נכון של העסקה, לכל תינוק יש את היכולת שלו להכיל וכמו שאמרתי, לא צריך להעסיק יותר מדי, לא בגיל כה צעיר. צריך להרגיש את התינוק וקשה לעשות הכללה, כשלביתך ימאס מבהייה במובייל את מייד תביני ותרגישי את זה ותקחי אותה לידייך.
    את תשומת הלב עליה את מדברת תקבל ביתך מימך ולא מעזרים חיצוניים ואני בטוחה שתדעי כמה מגע, תנועה ויחס אישי צריך לתת לה. שאר האמצעים שציינת הם רק תוספת בגיל זה.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב ואם לא, אני פה(-:

בברכת
    שבת שלום
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו