הרגלי אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי אכילה
    רשרש
    25/02/2008

שלום רב,

בני בן שנה וארבעה חודשים. בבית עם מטפלת. מגיל חצי שנה החל לאכול מוצקים. סה"כ ילד שאיננו אוכל הרבה. למרות שהשתדלנו להציג בפניו מגוון רחב של מאכלים, הוא די בררן וחשדן בכל מה שקשור למזון. בחודשים האחרונים בעיקר בזמן ארוחת צהרים (עם המטפלת) מתחיל לצרוח ולהתפתל בכיסא האוכל, ואינו מוכן לאכול שום דבר. התנהגות זו היא קיצונית ביותר בשעת הצהרים, זאת לעומת הבוקר והערב שבהם הוא מוכן לשבת ולאכול, אך גם אז לעיתים מתחיל "לקטר". לפעמים כדי שיאכל אני נאלצת להמשיך את הארוחה באמבטיה או מול הטלביזיה, למרות שאני יודעת שזה לא רצוי. ברור לי שמדובר בבעיה התנהגותית, ויש סיכוי שהמטפלת נלחצת מאד ומשדרת זאת החוצה. איך אני פותרת את הבעיה הזו? האם להמשיך ולהתעקש איתו על ארוחות בכיסא האוכל, או לאפשר לו לאכול תוך כדי תנועה / משחק / צפייה בטלביזיה? אני מקווה מאד שהבעיה הזו תיפתר כאשר ייכנס לגן אך זה יקרה רק בעוד חודשיים, וכרגע אינני מעוניינת שהמתח הזה וההתנהגות הזו תחזור על עצמה כל יום.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי אכילה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה

שירי קאשי
    26/02/2008

שלום רשרש,
    אכן נראה שההתנהלות סביב האוכל היא בעיה התנהגותית. הפתרונות שאת מוצאת על מנת להמשיך את הארוחה לא רק שאינם טובים בפני עצמם אלא שהם גם עוזרים להנצחת הבעיה. אני לא ממש יכולה לעזור מרחוק מבלי להכיר את הילד לעומק אבל נראה לי שכדאי כל פעם לעשות הפסקה (למשל לאמבטיה) ואז להציע שוב את האוכל (אפילו אם זה מצריך מספר רב של נסיונות). בכל מקרה יש סיכוי טוב שבגן הוא יתרגל מהר יותר לשינויים אבל אני בהחלט ממליצה לפנות לפסיכולוג התנהגותי על מנת לתת לכם כילים להתמודד וכן לעשות עבורו את המעבר לגן קל יותר (במיוחד סביב נושא זה).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו