מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודשיים וחציאלכסנדרה02/10/2012
שלום, יש לי כמה שאלות על תינוקת בת חודשיים וחצי, חשוב לציין שהיינו בטיפת חלב ואצל רופאת ילדים וכל הבדיקות הראו התפתחות תקינה, משקל תקין ואפילו מעט גבוה מהממוצע, והכל בסדר. והשאלות הן שאלות שעלו לי עם הזמן ואשמח לקבל עליהן מענה כי הביקור הבא בטיפת חלב יהיה רק בגיל 4 חודשים, ורק אז אוכל להתייעץ עם האחות.
קודם כל, אספר לכם על תופעה מוזרה שהופיעה לפני מספר ימים מכיוון שאיני יודעת כיצד להתנהג. בכל פעם שהחזקנו ידיים עם הילדה היא התחילה למשוך את עצמה למצב ישיבה, אני נבהלתי כי הזהירו אותי לא להושיב אותה על הישבן בגיל כה מוקדם מחשש לפגוע בעמוד השדרה אז ניסיתי להשכיב אותה בחזרה למצב של חצי ישיבה חצי שכיבה, כמו בטרמפולינה, היא הגיבה בבכי וצרחות וניסתה שוב ושוב, ועכשיו היא מצליחה להתרומם בעצמה, בלי עזרה. הייתה עדה לקרובת משפחה שהאמינה באמונות תפלות וכל מיני שטויות ועיקבה מאד את ההתפתחות של ילדתה בכך שלא נתנה לה לשבת, לזחול ודברים אחרים עד גיל מאוחר מאד, ואיני רוצה לעקב את ההתפתחות של בתי, אך האם זה באמת מסוכן? ולמה היא מתעקשת לשבת? היא עוד לא מחזיקה לגמרי את הראש וכבר רוצה לשבת.
שאלה אחרת היא, באיזה גיל מומלץ להעביר את התינוקת לחדר משלה? כל המשפחה לוחצת שגיל שלוש חודשים הוא קריטי אבל אנחנו עדיין מפחדים שתהיה לבד, הם אומרים שאנחנו הולכים לעשות טעות נוראית. מה הגיל המומלץ? האם זה באמת משנה גיל שלושה חודשים לעומת שנה? היא ישנה לבד בחדר שלנו במיטה שלה כשאנחנו גם לא שם לכן לא חשוב לה הנוכחות שלנו.
לאחרונה היא מסתכלת הרבה על הידיים שלה, היא התחילה לתפוס צעצועים, עדיין בצורה מגושמת ומצחיקה אבל היא בהחלט מצליחה, היא הרבה פעמים מצמידה את הידיים שלה חזק לחזה ומתעקשת להשאיר אותן כך, ומתפתחת מעולה, אבל אני לא רואה נסיונות להתהפך מהבטן לגב ולהפך, איך אפשר לעודד?באיזה גיל היא אמורה להתחיל להתהפך? איך אפשר לעודד את ההתפתחות שלה בגיל שלושה חודשים? על אילו דברים להתמקד חוץ מהתהפכות וזחילה? מתי יופיע הצחוק ואיזה דברים עוד צריכים להופיע בחודש השלישי והרביעי לחייה?
המון תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף עוד משהו
אלכסנדרה02/10/2012היום דודה שלי שיחקה עם הילדה וגרמה לה לצחוק בקול! זאת הפעם הראשונה ששמעתי אותה צוחקת, זה היה מדהים, צחוק מתגלגל וחמוד. היא מחייכת אלי הרבה ומזהה אותי, אבל מדוע לא הצלחתי להביא אותה עד כדי צחוק? אני משחקת איתה באותה המידה.
איך אפשר להביא אותה לכדי צחוק שוב? איך לעודד את זה לחזור על עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף עוד משהו - תגובה
דבי גרוס דולב02/10/2012הי
המשיכי לתקשר, לדבר ולהצחיק את ביתך וגם את תזכי בבוא העת בצחוק מתגלגל, אין צורך בתרגול מיוחד, רק קצת סבלנות..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת חודשיים וחצי - תגובה
דבי גרוס דולב02/10/2012הי אלכסנדרה
התרוממות התינוק לישיבה דרך שרירי הבטן איננה מומלצת עבור התינוק ואף לא למבוגר. תנועה כזו מאמצת יתר על המידה את השרירים הלא נכונים, מכניסה מתח רב בשרירים ובכלל, מהווה שיבוש התפתחותי. הדרך הנכונה להתישב היא דרך עמידת 6 והטיית הטוסיק לאחור וזה קורה בגיל מאוחר הרבה יותר. זו אחת הסיבות לכך שגם לא מומלץ לעושת שימוש גדול מידי בטרמפולינות למיניהן ובכלל להניח את התינוק בזווית מוטה, הדבר מעודד התרוממות דרך שרירי הבטן. הדרך הנכונה ביותר היא להיות במצב של 180 מעלות. זה שביתך מתעקשת להתישב כך מצביע על מתח שרירים מעט גבוה ולכן כדאי אף יותר לתת על זה את הדעת.
בעניין החדר- מדובר בשאלה אישית שאינה קשורה להתפתחות התינוק אלא לנטית ליבם של ההורים והאידאולוגיה שלהם. אני, באופן אישי, משאירה את ילדי איתי בחדר עד גיל שנה כי ככה אני מאמינה שנכון לעשות ויש הורים אחרים שמקפידים לעשות זאת בגיל צעיר הרבה יותר כי כך הם מאמינים. בנושא זה עליכם לנהוג על פי צו הלב שלכם.
התבוננות בידיים היא שלב טבעי והתהפכויות אמורות להתחיל סביב גיל 4-5 חודשים, כך שביתך אינה בעיכוב ואין צורך לתרגול מיוחד.
מה שחשוב כרגע הוא להבכיב הרבה על הבטן, לראות שיש הרמת ראש טובה ושהייה ממושכת על הבטן תוך הרמת הראש.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה
אלכסנדרה03/10/2012במשך כחודשיים אנחנו משתמשים בטרמפולינה ומושיבים אותה על הברכיים שלנו באותה התנוחה, חשבנו שזה טבעי כי ככה היא מסתכלת מסביב ומתקשרת בשמחה, אז מה לעשות עכשיו? להוציא את זה מההרגל ולהשכיב אותה רק על הבטן או הגב? איך היא תתקשר עם העולם ככה? מתי כן אפשר להושיב אותה בתנוחת טרמפולינה? יש סיכוי שפגענו לה בשרירי הבטן או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבה - תגובה
דבי גרוס דולב03/10/2012הי אלכסנדרה
התנוחה הנכונה ביותר לגיל זה היא אכן בשכיבה על הבטן, על הגב וגם על צידי הגוף. הדבר אינו מונע מהתינוק לתקשר עם העולם, אפשר להיות לידו, לרכון אליו ולתקשר גם כשהוא על ידייך. עם הטרמפולינה כדאי תמיד להמעיט. קשה לי לדעת אם לביתך נוצר קושי כלשהו בשל ההושבה הרבה, אחד הסימנים לכך הוא התרוממויות קבועות לישיבה ע"י שרירי הבטן. אבל לא מדובר בנזק גדול אלא משהו שיכול להפריע מעט בשלבים הבאים. הכי טוב כדי למנוע קשיים בהמשך הוא פשוט להפסיק בהושבות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)