שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    לי
    23/10/2012

שלום,
    בני בן3.5 חודש. כאשר שוכב על הבטן נשאר כך כחצי דקה ואז הידים שלו נופלות ומופשטות לצדדים ווא מתחיל לבכות כי קשה לו ...ואז אני נאלצת להחזירן למרכז כדי שיחזיק את הראש טוב יותר. השאלה היא איך לגרום לו למרכז את הידים לאמצע. שאלה נוספת היא מתי תינוק אמור בשכיבה על הבטן לנסות לגעת \לתפוס צעצוע?ומתי הוא אמור להישען על כפות ידיו בשכיבה על הבטן ולא על הזרועות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן - תגובה

נירה מירון
    23/10/2012

שלום לי. עקב מיעוט זמן השכיבה על הבטן בזמן עירות השרירים המסייעים להרמת הראש והשענות על המרפקים אינם חזקים דיים. זו תופעה מוכרת ונפוצה אצל תינוקות בגיל זה. עם זאת השכיבה על הבטן והרמת הראש הן הבסיס להתפתחות המוטורית וחשובות מאין כמוהן. בפורום ישנם תרגילים רבים לשיפור השכיבה על הבטן. כמו שכתבתי-זו שאלה נפוצה. מגיל 3 חודשים נצפה לראות את התינוק נשען על מרפקיו ומתחיל להושיט ידיים לחפצים. כאשר ההשענות על המרפקים והעברות משקל מצד לצד יהוו הכנה להתהפכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך והבהרה ותודה על התגובה המהירה

לי
    24/10/2012

תודה רבה על התגובה המהירה. התינוק שלי כן כבר התחיל להתהפך מהבטן לגב בעודו עושה זאת נשען על יד אחת האם זה יקדם אותו להושטת ידים לצעצוע? ואיך ניתן למרכז את ידי התינוק בשכיבה על הבטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך והבהרה ותודה על התגובה המהירה - תגובה

נירה מירון
    24/10/2012

הי לי.
    - לגבי ההתהפכות- האם בנך מתהפך לשני הצדדים? שימי לב לכך וגרי אותו להתהפך גם לצד שהוא בוחר בו פחות
    - לגבי מרכוז הידיים- הסיבה שבעטיה הידיים " בורות" לצדדים היא קושי בכפיפה של הגו שנובע משכיבה מרובה על הגב.
    ישנם תרגילים המייצרים כפיפה, אפשר לבצע אותם לאחר קבלת הדרכה על מנת לדייק בהם ולעשותם בצורה נכונה.
    בנוסף ניתן לשכב מול התינוק על הבטן ולשחק עמו, להושיט לו צעצוע, (קטן שאפשר לאחוז בידיים) , השכיבה שלך מולו תייצר גירוי שיאפשר לו להאריך בשהייה על המרפקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לי
    24/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו