בת חודשיים לא מרימה ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חודשיים לא מרימה ראש
    יעל
    12/11/2012

הבת שלי בת חודשיים. מאז שנולדה שמתי אותה על הבטן והייתה אז מרימה קצת את הראש ומזיזה לשני הצדדים. לאחר שבועיים פתאום היה לה דימום מהטבור וחששתי שלשכב על הבטן במצב כזה יגרום לה לאי נוחות ולכן שמתי אותה רק על הגב .
    עכשיו היא בת חודשיים וכל פעם שאני שמה אותה על הבטן היא שוכבת רק על צד אחד ( לא מסכימה בכלל לשכב על הבטן לצד שמאל היא ישר מעבירה את הראש מיידית לצד השני ) והיא צורחת ולא מרימה את הראש בכלל .
    אני שמה אותה לפעמים על קלסר או על מגבת מגולגלת ואז אין לה ברירה אלא להרים קצת את הראש אבל הכול בצרחות וקשה מאוד לראות אותה סובלת.
    מה לעשות ? האם כדאי לי כבר בשלב הזה לבקש פיזיותרפיה או לחכות לראות אם המצב משתפר ?
    אני חייבת לציין שעל הגב היא מזיזה בקלות את הראש לשני הצדדים ומתחילה כבר לחבוט בצעצועים . כמו כן היא פעילה מזיזה את הידיים והרגליים בתיאום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חודשיים לא מרימה ראש

הוספת תגובה

• בת חודשיים לא מרימה ראש - תגובה

נירה מירון
    12/11/2012

הי יעל. השכיבה על הבטן בחודשים הראשונים חיונית להתפתחות היכולת להרים את הראש. כיום תינוקות רבים מתקשים בגיל חודשיים שלושה להרים את ראשם בגלל שכיבה מרובה על הגב. זו צרת רבים אבל מה שכדאי לעשות בשלב הזה הוא לפנות לגורם מוסמך שינחה אתכם כיצד לתרגל את השרירים המסייעים בפעולה זו- מדובר בסך הכל בהתעמלות.
    בליווי ההתפתחותי אנו מנחים הורים כיצד לתרגל בבית תוך כדי משחק וללא בכי .
    אשמח לעזור!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

יעל
    12/11/2012

הבן שלי כשהיה בן חודשיים גם לא הרים את הראש בדיוק כמו ביתי ואף הייתה לו נטייה לצד אחד ( אצלו זה היה יותר חמור כי זה קרה גם בשכיבה על הגב ) .
    הייתי איתו בטיפול פיזיוטרפיה בהתפתחות הילד מגיל חודשיים ועד גיל שנה .
    הטיפול היה מלווה בצרחות אימים והדבר גרר אצלי רגשות נוראיות של חרדה ,דיכאון וייאוש שכלום לא מתקדם. ( באיזה שהוא שלב כבר האמנתי שיש לו בעיות נוירולוגיות וכלום לא יעזור )
    בסופו של דבר הרמת הראש התחילה בצורה נורמלית רק בגיל חצי שנה ( ז"א הוא הרים בגיל חצי שנה את הראש כמו שאמורים להרים בגיל חודשיים ) אבל למרות שהוא היה איטי בכל השלבים הוא לא פסח על אף שלב: התהפכות,ישיבה, זחילה והלך בצורה רגילה בגיל שנה ושלושה חודשים והיום הוא ילד שובב מאוד : רץ ,קופץ , פעיל ולא ניכר שיש לו שום היפוטוניה כמו שאבחנו אותו בהתפתחות הילד.
    האם באמת שווה לעבור את כל התהליך הנוראי הזה ולהכריח תינוק לעשות בשלב מסויים מה שהוא לא רוצה ? למה לא לתת לו לעשות את השלבים בקצב שלו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

נירה מירון
    12/11/2012

הי יעל. חלילה לי מלהעביר ביקורת על שיטות עבודה אחרות. אבל היסוד לליווי ההתפתחותי הוא הסביבה של הילד. כלומר- איך ההורים והמטפלים מתנהלים אתו במשך היום, איך הוא שוכב, על מה? האם משתמשים בטרמפולינה או בעגלה וכדומה. כלומר-חלק חשוב בטיפול הוא הנחיית ההורים והמטפלים. לגבי הבכי-השיטה שלנו מבוססת על ה׳ פלדנקרייז. כאשר דרך הפעולה שלנו היא להביא למודעות הגוף את התנועה הנכונה. מאחר ולתינוק אי אפשר לתת הנחיות מילוליות אני כמטפלת מלמדת את הגוף את התנועה הנכונה בעזרת הסביבה ואביזרים פשוטים וזמינים. מאחר ואנחנו צריכים להשפיע על המודעות -אי אפשר לבצע תהליכים תוך בכי ולעולם איני עובדת עם תינוק בוכה. לגבי רצף ההתפתחות- כיום אנו נתקלים בילדים רבים בעלי שרירים חלשים מפעם. ילדים רבים מקבלים עזרה בחיזוק חגורת הכתפיים בכיתה א. האם זה נורא? בכלל לא. כולם ידעו לכתוב בסוף. אבל הליווי ההתפתחותי כן יכול לחסוך מתמורת תסכול וקושי כתינוק. אם המחיר הוא תהליך ממושך וכואב-אולי זה לא שווה את זה אבל מפגשי הליווי הם בדרך כלל פשוט כיף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו