שאלה בנוגע למוטוריקה גסה ועדינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע למוטוריקה גסה ועדינה
    מיכאלה
    02/12/2012

שלום ,

יש לי ילד בן 14.5 חודשים.הוא אינו הולך עוד ,אך מטייל על רהיטים וכו...
    אמש שמתי לב שבמקום הזחילה הרגילה והתקינה שלו(על ארבע-עשה זאת מאז ומתמיד ללא שינויים בצורת הזחילה) הוא החל מושך רגל אחת בעת רצון להתקדם...
    לא הבנתי מה פשר העניין...מה לדעתך ההסבר לכך והאם יש צורך לעשות משהו בנידון?
    שאלה נוספת ...שמתי לב שבימים האחרונים הוא מרבה לבצע סיכול אצבעות בידיים (כמו"שמחזיקים אצבעות" למישהו).האם זה מוכר?כי לי זה נראה לא רצוני.

בברכת יום נפלא, ותודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע למוטוריקה גסה ועדינה - תגובה

נירה מירון
    02/12/2012

הי מיכאלה. אני מניחה שבנך זוחל על שש? (הנקודות הנוגעות ברצפה הן כפות הרגליים , הבירכיים, וכפות היידיים). לגבי משיכת הרגל- זחילה באופן לא סימטרי היא לפעמים תוצאה של אסימטריה שרירית- לכולנו יש אסימטריה קלה- ולעיתים זה בא לידי ביטוי בתנועה.
    האם הזחילה הייתה מלכתחילה סימטרית ורק עתה הפכה לכזו?
    לגבי סיכול האצבעות- קשה לענות דרך האינטרנט- מבלי לראות את מכלול התנועה. לעיתים תינוקות מסגלים לעצמם תנועות- רק בגלל שהם מגלים את יכולתם לבצע אותן וזה חולף עם הזמן- ולפעמים יש לכך שורשים נוירולוגים, או פיזיולוגיים- איני יכולה לדעת.
    אם התופעות לא חולפות וההליכה ממשיכה להתעקב- כדאי לפנות לאבחון מסודר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשל לשאלתי בנוגע לזחילה

תמרה
    02/12/2012

שלום שוב,
    בני זוחל עם שש...:)
    מאז ומתמיד זחל באופן סימטרי,יציב ומהיר..
    רק אתמול משעות הערב ובבוקר היום,ראינו תכונה של גרירת הרגל בעת הזחילה ולכן זה מדאיג אותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשל לשאלתי בנוגע לזחילה - תגובה

נירה מירון
    02/12/2012

קשה לדעת. תני לזה כמה ימים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו