מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוקשות ברגליםאלה04/12/2012
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים, לאחרונה כאשר אני מנסה לעשות איתה תרגיל של כיפוף וישור הרגלים היא לא משתפת איתי פעולה בכלל , לא משחחרת את הרגלים ,מנסה כל הזמן ליישר אותם ולא נותנת לי לכופף אותם לבטן.
מה יכולה להיות הסיבה לכך ? ואיך אני יכולה לעזור לה להרפות ולשחרר אותם?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוקשות ברגלים - תגובה
דבי גרוס דולב04/12/2012הי אלה
הסיבה לכך יכולה להיות מתח שרירים גבוה ברגליים או לחליפין התנגדות מקומית לתרגול שלך איתה. בכל מקרה כדאי להמשיך ולתרגל בעדינות ולא כנגד מתיחת הרגליים של ביתך. לפני התרגול כדאי להקדים ולהרפות את גוף התינוקת ע"י מתן טפיחות על הרגליים, לחיצות עדינות ושפשופים עמוקים. אפשר לעשות רוקינג- אחיזה בקרסוליים והנעה מונוטונית של כל הגוף בנענועים קלים. ואז, לאחר ההרפייה לגשת לכיפוף ויישור הרגליים בעדינות ותוך שילוב הנענועים המרפים כש מתחילה ההתנגדות.
בהצלחה!!
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאולה נוספת...
אלה05/12/2012קודם כל תודה רבה על התשובה !
ויש לי שאלה נוספת, בתי מתנגדת מאוד כשאני שמה אותה על הצד,
לא מוכנה לשכב שניה על הצד, צורחת ,מקשתת את הגב ופורשת ידיים הצידה.
למרות שכן יושנת על הצדדים .
עדיין לא מתהפכת. איך ללמד אותה לשכב על הצדדים בנינוחות ובלי צרחות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאולה נוספת... - תגובה
דבי גרוס דולב06/12/2012הי אלה
כדי לעודד שכיבה על צידיה גוף יש להניח את התינוקת על הצד כך שיד ומרפק עליונים קרובים אחד לשני. ביד אחת שלנו להחזיק שם וביד שנייה הלוסיף טפיחות על כל צד הגוף העליון ובמיוחד על הכתף המתנגדת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)