מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התינוקת מוצצת אצבע - מה לעשות?אפרת16/05/2007
ביתי בת חודשיים וחצי.
את רוב הארוחות יונקת, וארוחות מעטות שותה חלב אם מבקבוק (כאשר אני לא איתה).
בעקרון, אם זה לא חיוני, אינני רוצה להרגיל את ביתי למוצץ.
בימים האחרונים ביתי מכניסה אגדול לפיה פעמים רבות מאוד במשך היום.
אינני יודעת מה לעשות. האם זה מצביע על כך שהיא דורשת מוצץ?
אני מבינה שעדיף מוצץ מאצבע, אך יש דרך למנוע זאת או פשוט להלחליף את האצבע במוצץ?
אשמח מאוד לקבל תגובה.
תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף?
עינת דולב-הדס16/05/2007אפרת יקרה,
מי אמר שמוצץ עדיף על אצבע? את יודעת שהכל זה עניין של גישה. ואם תקראי 10 ספרים תקבלי 10דעות שונות.
נכון שאומרים שמוצץ הוא "משתיק קול" ו"פקק לפה" ו"פתרון קל להורים" ואת בטח חושבת שאצבע זה אותו הדבר אבל יש הבדל אחד מאוד מהותי, את המוצץ את שמה לה בפה ואת האצבע היא שמה לבד. ולמה זה כל כך משמעותי? כי עם אצבע היא מרגיעה את עצמה ל ב ד מגיל ממש צעיר (אמרת שהיא בת חודשיים וחצי...) ועם המוצץ את צריכה להיות לידה ולתת לה אותו.
חשוב לי להדגיש שהמציצה היא רפלקס של תינוקות והיא אמורה לבוא על סיפוקה בהנקה אולם התינוק גם מגלה את העולם דרך הפה וחשוב מאוד להניח לו להכניס דברים לפה. זה מתחיל סביב גילה של ביתך ומאוד חשוב לאפשר לה להכניס ידיים לפה. מעבר למציצה ולהרגעה שהיא מספקת לעצמה היא גם מתחילה להכיר את הידיים שלה על ידי כך שהיא מביאה אותן לפה. היא הלא לא יודעת ולא מכירה את הגוף שלה ושהוא נפרד מאמא ולאט לאט עם עזרה ממך (מגע, תנועה, ערסול) היא תלמד להכיר את גופה ואת היכולות שלו.
בנוסף כאשר היא מביאה ידים לפה היא מקרבת אותן לקו אמצע הגוף. התנוחה הזו היא קריטית להמשך התפתחות מוטורית, תחשבי על שכיבה על הבטן ועל התהפכות או זחילה בהמשך, כל אלה מתאפשרים רק כשהידיים קרובות לקו אמצע הגוף ולא פרוסות לצדדים.
חשוב שתביני שזה שבתך מכניסה את כפות הידיים לפה זה שלב התפתחותי ומאוד חשוב לאפשר לה את זה.
בשלב מאוחר יותר היא גם תכניס את כפות הרגליים לפה וזה חשוב לא פחות.
אני מצרפת לינק לכתבה בנושא שנת החיים הראשונה של התינוק שתדעי למה לצפות...
http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#שנת
שיהיה יום נפלא
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב16/05/2007ערב טוב,
הדעות חלוקות לגבי מה עדיף אבצע או מוצץ. בראייה התפתחותית עדיף אצבע כי כך בצך מחליטה מתי היא רוצה להכניס את האצבע ולא ההורים מחליטים. מעבר לכך ישנו את העיקרון של כינוס הידיים וקירובן לקו האמצע שבא לידי ביטוי בהכנסת האצבע.
לא ממש תצליחי למנוע מבתך את הכנסת האצבע אם זה מה שהיא רוצה. בדר"כ מציצת אבצע מראה על איזשהו צורך של הגוף באמצעי הרגעה חיצוני. הייתי מנסה לתת לבתך באותם רגעים שאת לא רוצה שהיא תמצוץ אצבע אולי תחליף הרגעה בצורת תנועה.
תנסי, מקסימום תצליחי
עידן דולב
מדריך להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אפרת19/05/2007ראשית, תודה רבה על התייחסותכם ועל תגובתכם המעמיקה והמקצועית.
בנוגע לעצה לפיה "הייתי מנסה לתת לבתך באותם רגעים שאת לא רוצה שהיא תמצוץ אצבע אולי תחליף הרגעה בצורת תנועה", האם תוכלו להסביר לי למה הכוונה ואיך אוכל ליישם זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלת ההבהרה
דבי גרוס דולב19/05/2007אחד הדברים המרגיעים ביותר תינוק הוא- תנועה ואם אפשר תוך כדי ערסול- זה הכי טוב.
אז למה הכוונה? על מנת להרגיע את התינוק ( ולמטרות רבות אחרות) מומלץ לשאתו בתנוחת ערסול כשידיו שתיהן מכונסות פנימה וגופו ממש מקופל, כמו בבטן ואז להוסיף לזה תנועה מונוטונית שבאה מהברכיים או ע"י קפיצה על כדור פזיו. לזה ניתן להוסיף טפיחות לא חלשות על הטוסיק ואת קולנו בשיר או בהמהום מונוטוני.
כל הנ"ל הוא מתכון מדהים לרגיעה ואולי אף לתחליף מציצת אצבע- ממש מומלץ, נסי וספרי לנו איך היה.
דבי ועידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)