מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבהכ.05/03/2008
בני בסוף החודש יחגוג שנה,
ברצוני לשאול אם זה נראה בסדר שהוא עדין לא מתישב באופן עצמאי,
הילד מתרומם ממצב שש לשולחן סלוני ובמיטה עומד על רגליו אך ישיבה אינו מבצע לבדו,
עלי לצין שכשאני מושיבה אותו הוא מאוד יציב, אני מודעת לכך שלא רצוי להושיב אותו איני עושה זאת הרבה ממש מעט בכדי ללמד אותו אך זה לא עוזר,
אשמח לתרגילים לשיפור המצב,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שירי קאשי06/03/2008שלום,
בגיל של בנך הייתי מצפה כבר להתישבות עצמאית. ללא אבחון קשה לי לשים את היד בדיוק מה הקושי שמונע ממנו את ההתישבות ולכן אתן לך מספר המלצות כלליות. במידה ולא תראי תוצאה בזמן הקרוב אני ממליצה לפנות לאבחון והדרכה בנושא.
תרגילים:
1.כל תנועה של הראש במרחב תתרום שיפור מערכת שיווי המשקל הנחוצה מאוד למעברים בין תנוחות: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים, נדנדה וכו'.
2. בעת העמידה על שש את יכולה להניע את הטוסיק מעט אחורה והצידה לכיוון של ישיבה משוכלת. לא להושב אלא רק להראות כיוון. הישיבה המשוכלת מצריכה יוצר תנועתיות של עמוד השדרה ויותר שיווי משקל ולכן תתרום לו בהתפתחות הישיבה העצמאית.
3. על כדור פיזיו להושיב (בשלב התחלתי עם שתי רגליים קדימה ובהמשך כשיותר יציב במשוכלת). כשאת מאחורה לתמיכה בעת איבוד שיווי המשקל, להניע את הכדור קדימה, אחורה ולצדדים. להשתדל שלא ישען עליך כך ישפר את התנועתיות הדרושה לצורך שיווי משקל.
4. במצב של עמידה, לתת לו ידיים בגובה המתניים שלו ועם הראש שלך לדחוף את אזור הצלעות אחורה. פעולה זו תביא להתכופפות תוך כדי כפיפה של הברכיים ונותנת כיוון של התיישבות מבוקרת מעמידה ללא נפילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)