בן שנה וחודשיים עדיין רק זוחל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודשיים עדיין רק זוחל
    יוסי
    20/12/2012

בס"ד

שלום

בני בן שנה וחודשיים ועדיין רק זוחל על הגחון. הוא מתיישב לבד ובימים האחרונים לימדתי אותו לעמוד והוא נעמד לבד אבל כמעט ולא מנסה.
    הוא אף פעם לא הלך על 6 וכמעט ולא ניסה.
    הוא ילד מאוד פעיל וברגע שמנסים להלביש אותו או להחליף לו הוא צורח ומנסה להתהפך ולהגיע לצדדים וכמעט לא מוכן שיחליפו או ילבישו אותו.
    פעוט חייכן ואוהב מאוד לשמוע שירים בטלוויזיה.
    מאוד מטריד אותי שהוא לא מנסה בכוחות עצמו כמעט כלום. גם לשבת אני לימדתי אותו וגם לעמוד בשבוע האחרון זה רק אחרי שלימדתי אותו וללכת על 6 אני מנסה אבל הוא לא משתף פעולה.
    הוא יודע קולות של חיות ואומר מילים כמו אמא אבא ועד כמה הברות...
    האם זה צריך להטריד או שזה עיכוב שעדיין בגדר נורמלי?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים עדיין רק זוחל - תגובה

דבי גרוס דולב
    20/12/2012

הי יוסי
    לצערי לא מדובר בעיכוב בגדר הטווח הרגיל. בגיל שנה וחודשיים אמור כבר התינוק לזחול על 6, להתיישב, לעצוד, ללכת סביב רהיטים ולעיתים קרובות אף לעשות כבר צעדים עצמאיים. בעיכוב מסוג זה יש צורך וחשיבות בהתיחסות מעמיקה, ספציפית ואישית של אשי מקצוע. לכל עיכוב יש סיבה ויש גם פתרון ואי טיפול בעיכובים התפתחותיים עלול לבוא לידי ביטוי גם בשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות בילדות.
    אני ממליצה בחום גדול לקבל אבחון וטיפול, אשמח לעזור.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו