מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה רק ידייםאלכס23/12/2012
אני יודעת שאתם עוסקים בהתפתחות מוטורית והשאלה שלי לא כל כך בנושא, אבל אולי יהיה לכם ידע בסיסי כלשהו לענות לי או לפחות תוכלו להפנות אותי לפורום הנכון.
בתי בת חמישה חודשים, מאז הלידה ניסינו להרגיל אותה לעצמאות, בגיל חודשיים היא הייתה מבלה בחצי שעה-ארבעים דקות בלול/טרמפולינה/אוניברסיטה/מול הטלוויזיה. אני לא יודעת מה השתבש אבל בחודשים האחרונים זה פשוט אסון, כל פעם שאנחנו מניחים אותה באוניברסיטה או בכל מקום אחר היא פורצת בבכי וצרחות, לא מסכימה בשום פנים ואופן שנזוז ממנה, וגם כשאנחנו לידה היא שמחה רק לכמה דקות ואז בוכה עד שמרימים אותה, היא רוצה כל הזמן להיות על הידיים, לפעמים בעמידה לפעמים מספיק רק ידיים. אני נואשת, אני לא יכולה אפילו לאכול, אין לי דקת מנוחה. מה עשיתי לא בסדר? אני לא יכולה אפילו ללכת לשרותים או לאכול עד שבעלי מגיע מהעבודה בערב. אני נשברת ככה. למה היא מתנהגת ככה? חשבתי שבגילה הם צריכים להיות יותר עצמאיים ולשחק בצעצועים. מה אני עושה עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה רק ידיים - תגובה
נירה מירון23/12/2012הי אלכס
אכן אנו עוסקים בהתפתחות סנסו מוטורית .אבל מתוך ראיה הוליסטית של התינוק ההתפתחות הסנסו מוטורית מושפעת מהסביבה, מהגנטיקה ומקשיים אובייקטיבים, מגורמים בריאותיים ומשלב ההתפתחות הרגשי , הקוגנטיבי והפיזי(סנסומוטורי).
מאחר וסביב גיל 5 חודשים התינוק מתחיל להבין תהליכים של סיבה ותוצאה אפשר להתחיל לראות הרגלים התנהגותיים.
על מנת לדעת מדוע בתך דורשת להיות רק על הידיים יש מקום לתשאול מפורט לגבי סדר היום ודרכי הפעולה שלכם איתה. אני מניחה שהקושי קיים גם בשינה? אני מציעה לכם לגשת לאבחון של מדריכת להתפתחות תינוקות על מנת לברר את העיניין לעומקו. כדאי לגבש סדר יום מאורגן ולקבל רעיונות כיצד להעסיק את התינוקת הקטנה.
בנוסף לכך אני סבורה שאתם זקוקים לתאום ציפיות מול המציאות. למשל הציפיה שהיא תתמיד בפעילות כמו אוני' או טלויזה במשך 40 דקות- אינה ריאלית .
אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)