התפתחות של תינוקת בת כמעט שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות של תינוקת בת כמעט שנה
    איילת
    01/01/2013

שלום רב.

הקטנה שלי בת שנה בעוד שבוע.

תמיד השלימה את כל שלבי ההתפתחות בגבול העליון של גבולות הזמן(התהפכות מהבטן לגב 5 חודשים והפוך ב 6 חודשים וחצי, זחילת גחון אסימטרית 8 חודשים).
    מגיל 8.5 חודשים בערך הייתה עצירה מוזרה בהתפתחות המוטורית, הקטנה זחלה על מרפק אחד עם רגלי צפרדע וכך היה עד גיל 10 חודשים בערך שאז נלחצנו ופנינו לעזרה מקצועית.

אינני יודעת אם זה היה בגלל התרגילים או בגלל שהילדה הבשילה אך תוך חודש הזחילה על הגחון נהייתה סימטרית, הילדה למדה להתיישב והתחילה לעמוד כאשר היא עולה על רהיטים, השינוי הזה היה מאוד מהיר וקרה בשבוע אחד (ממש לפני שבועיים כשהיא בת 11.5 חודשים), זה היה פשוט לא יאומן =)))

נכון להיום הקטנה זוחלת גחון מאורגן, יושבת ומתיישבת (מעמידת שש על חפץ כלשהו ומנסה גם דרך הצד), נעמדת בכל הזדמנות ועולה על שש לפני שהיא מגיעה למכשול, אתמול היא אפילו זחלה קצת על שש אבל עברה מהר לזחילת גחון.

השאלה שלי היא האם היא בקצב התפתחות נורמלי והאם יש בעייתיות עם זה שהיא לא כל כך זחולת על שש (או שאולי היא פשוט עדיין מתרגלת את זה), האם תרומתה של זחילת גחון סימטרית זהה לתרומה של זחילת שש והאם עלי לדאוג מזה שבתי מעדיפה לזחול גחון.

נ.ב:
    באופן כללי היא לא מרבה לזחול מרצונה למרחקים אלא אם כן משהו מאוד מעניין אותה, אנחנו כמובן מעודדים זחילה בכל דרך אפשרית.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות של תינוקת בת כמעט שנה - תגובה

נירה מירון
    01/01/2013

שלום איילת. אכן פעמים רבות התערבות קצרה מחוללת שינוי. לגבי זחילת שש- כל תנועה גדולה מורכבת מתנועות קטנות. כלומר זחילה על שש מורכבת מהצלבה של הידיים והרגליים( יד לרגל נגדית) פריסה של כף היד,ניתוק הברך והיד מהרצפה בתאום,כפיפה וזקיפה של הגב. ודחיפת כפות הרגליים את הרצפה. תנועות אלה באות לידי ביטוי גם בזחילת הגחון. עם זאת זחילה על שש מחייבת מערכת. שיווי משקל מפותחת בשל הצורך לנתק את הידיים והרגליים מהרצפה. אם היא יודעת לעמוד על שש ומתיישבת ממצב זה -אך ממעטת להשתמש בזחילה זו- לא הייתי דואגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות של תינוקת בת כמעט שנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    01/01/2013

הי איילת
    לפי תאורך נשמע שביתך מתפתחת מעט שונה ובקצב מעט איטי. נכון לגיל שנה הציפיות הן לזחילת 6 מיומנת ורציפה ועמידה. לאור זאת כן קיים עיכוב מסוים בהתפתחותה של ביתך ומכיוון שכל שלבי ההתפתחות נשענים על אלה שקדמו להם, ישנו קושי גם בזחילה על 6. את גם מציינת שביתך לא מרבה לזחול וזקוקה לעידוד ולכן אני יכולה להניח שעדיין קיים קושי תנועתי מסוים שלא טופל עד תום. יתכן שהפער ייסגר ללא קושי אבל יתכן גם שעדיין יש מקום לתרגול ועבודה ביתית.
    תרומתה של זחילת גחון אינה זהה לזו של זחילת 6 שכן בזחילת 6 יש מיומנויות של עבודת חגורת כתפיים, העברות משקל ושיווי משקל שלא מתקיימים בזחילת גחון וחשוב לראות שזחילת 6 תתקיים.
    לפי ראייתי המקצועית כדאי לתת עוד "פוש" קטן באבחון ובתרגול ביתי מתאים. אני פה לשאלות נוספות.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו