מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת כמעט 7 חודשיםשני07/01/2013
שלום רב..
יש לי שאלה
בתי בת 7 חודשים עוד מעט עושה הכל מחייכת ,צוחקת מתגלגלת,הברות אבהה מממה אממה אפילו אומרת טאטה כשמבקשים ממנה (סבתא היא מאוד מחוברת לסבתא שלה) ממש מדברת ומתקשרת איתנו מגיל חודשיים מסתובבת סביב צירה מעבירה צעצועים מייד לייד מרימה את הרגליים למעלה בעת החלפת טיטול ואפילו מוצצת אותם (ממש מורידה את הגרביים) אך עדיין לא זוחלת.. מה שכן היא מראה התאמצות שכזו מרימה את הטוסיק ואפילו עושה עם הרגליים אך הרגליים שלה אחת על השניה ואני מורידה לה אותן בכדי שתוכל לדחוף וזה ממש לא הולך לי אני מודאגת מכך שאינה זוחלת לפעמים אני מוצאת אותה זוחלת אחורה ..
היא מתהפכת מהבן לגב (לא הרבה היא היתה ופשוט הפסיקה) מהגב לבטן ממש לא
הבנתי שאם חגורת הכתפיים שלה לא היתה טובה אז גם היה לה קושי בדיבור אך אין שום קושי בדיבור הדבר העיקרי זה עניין הזחילה שוב פעם מראה התאמצות שכזו אך לא הולך לה..
ניסיתי את כל התרגילים שרק אפשר אך אין תוצאה..
בטיפת חלב אומרים לי שהכל בסדר והיא תזחול..
מה דעתך על כל מה שסיפרתי כאן יש לי סיבה לדאגה??
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת כמעט 7 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב07/01/2013הי שני
בהתחלה כתבת שביתך עושה כמעט הכל אך בהמשך ציינת שאינה מתהפכת כמעט כלל.. הייתי שמחה לקבל הבהרה שכן הדבר חשוב לפירוט תשובתי.
בנוסף, לא הבנתי האם ביתך נמצאת כל הזמן ברגליים מוצלבות?
עד שאתן תשובה אבהיר כי זחילת 6 אמורה להתחיל עד גיל 10 חודשים כך שאין עיכוב.
כמו כן בהתהפתחות מוטורית תקינה אמור התינוק לבצע שלב אחרי שלב ולכן אמורות ההתהפכויות להגיע לפני הזחילה. אם ביתך עדיין אינה מתהפכת הרי שחשוב להשקיע תחילה בזה.
לפי מיטב ידיעתי אין קשר בין חגורת הכתפיים לדיבור..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)