מעדיף זחילת גחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעדיף זחילת גחון
    גלי
    08/01/2013

בן 11 חודשים, פעיל, נמרץ ומקסים.
    עומד על שש, מתיישב, עומד (בתמיכה), הולך סביב חפצים (בתמיכה) - אבל - מעדיף לזחול גחון.
    אני יודעת בוודאות שהוא יודע לזחול על שש כי כבר ראיתי אותו זוחל כך מספר מועט של פעמים קצרות, אבל הוא תמיד-תמיד יעדיף זחילת גחון.
    ממה יכול לנבוע הקושי לזחול על שש וההעדפה של זחילת גחון?
    האם זה עד כדי כך חשוב שיזחל על שש?
    ומה אני יכולה לעשות כדי לעודד אותו לזחול כך במקום על הגחון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעדיף זחילת גחון

הוספת תגובה

• מעדיף זחילת גחון - תגובה

דבי גרוס דולב
    08/01/2013

הי גלי
    להעדפות של תינוקות בתנועה תמיד יש סיבה. כשלא קיימים קושי או הגבלה הרי שהתינוק יעדיף בשלב כלשהו לזחול על 6 ויזנח את זחילת הגחון אט אט.
    בד"כ מדובר בזקיפה גדולה מדי בשרירי הגב שמקשה על זחילת 6, מסייעת בזחילת גחון וגורמת לעמידה לפני זחילה. אני כמובן נותנת הערכה ללא היכרות בלבד אבל ברוב המקרים שאני פגשתי בזה היה מדובר. זקיפה כזו בגב מעט מקשה על התעגלותו לצורך זחילה ויחד עם זאת מאוד עוזרת בעמידה.
    כן, חשוב מאוד שהתינוק יעבור דרך זחילת 6 שתורמת להתפתחותו בצורה שזחילת גחון אינה יכולה ולכן חשוב למצוא את גורם הקושי וללמוד כיצד לעזור לתינוק. אני פה לשאלות נוספות.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו