תינוקת בת 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 5 חודשים
    תמר
    19/01/2013

שלום לכן,
    יש לי שתי שאלות. הראשונה קשורה לשינה, והיא כי קראתי כי בגיל הזה הקטנה שלי אמורה להיות ערה בין התנומות לפחות שעתיים, ולישון בהתאם. ה"בעיה" היא כי אחרי שעה ורבע (מקסימום שעה וחצי) היא מראה סימני עייפות מובהקים שיכולים לכלול גם בכי שפשוט אומר "שימי אותי לישון!". ברגע שאני מניחה אותה- היא נרדמת.
    זה קצת מתסכל אותי, מאחר וכל תנומה שלה לא עולה על 45 דקות.. ומרגיש לי כי כל היום אני משחקת ומרדימה , משחקת ומרדימה..
    האם זה נורמלי? ניסיתי פעם אחת למשוך אותה שעתיים, אבל לא הצליחה לישון יותר מ45 דקות בכל תנומה, וסיימנו את היום עם שעתיים שינה במקום 4 וחצי.

השאלה השניה שלי נוגעת ל"דיבור התינוקי". בגיל 3 חודשים היא התחילה למלמל המון- וכל מי שראה אותה מיד אמר שהיא דברנית גדולה.
    וקרה משהו בגיל 4 חודשים שהיא גילתה שהיא מוציאה אויר וסוגרת את הפה, ונוצר לה מן רטט בשפתיים שמלווה ברוק שמושפרץ לכל עבר... והיא כ-ל הזמן עושה את זה. שהיא שמחה, שהיא בוכה, שהיא עצבנית. היא הפסיקה למלמל..... ופשוט עושה את הרטט הזה עם השפתיים כל הזמן. היא בקושי פותחת את הפה שזה נוגע לדיבורים.

אני קראתי שעכשיו זה הזמן בו הדיבור אמור להיות יותר ברור ולהשמע כמו דיבור של גדולים. והיא בכלל לא שם, לא קרובה אפילו.... ואני קצת מודאגת.

תודה רבה רבה.

תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 5 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    20/01/2013

הי תמר
    אין חוקיות וחד משמעיות בנושא שינה בגיל זה ואם ביתך זקוקה לכאלה שעות שינה ולכאלה מרווחים ,הרי שזה המצב וזה בסדר. אין צורך להילחם בזה או לנסות ולשנות. המצב עלול אמנם להיות מתסכל עבורך אבל חשוב לזכור שמדובר בתקופה וזה עובר.
    לגבי הדיבור- מאוד מאוד מוקדם לבחון או לדאוג בנושא זה, ביתך מאוד צעירה ונושא הדיבור עוד ישתנה ויתפתחת רבות. מה שקורה כרגע נשמע נורמלי לגמרי.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 5 חודשים - תגובה - תגובה

נירה מירון
    21/01/2013

הי תמר. אני רוצה להרחיב בנושא השינה- אכן, כמו שכתבה דבי, אין חוקים,אבל - יש כללים שכדאי לתת עליהם את הדעת. שנת התינוק מושפעת מגנטיקה, בריאות וסביבה התפתחותית. יש תינוקות בעלי טמפרמנט סוער יותר, או יותר רגישים חושית, ועל תינוקות כאלה הסביבה בה הם ישנים ומתפתחים בהחלט יכולה להשפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגיל של הבת שלי

נאדיה
    23/01/2013

בדיוק כאילו שאת מדברת על הבת שלי . צריך לחכות זמן עד הדברים יגיעו אין דאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו