כול הזמן על הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כול הזמן על הידיים
    טל
    25/01/2013

שלום רב
    בני הבכור בן 3 חודשים. היות ואני אם טרייה, וביקשתי לקבל כלים על עולם ההורות, רכשתי את הספר 'המדריך הישראלי להורים' שנכתב בידי שני פסיכולוגים וממש משמש לי כגורו.
    בספר נכתב כי עד גיל שנה אין מושג כזה של פינוק, ועל כן בכול פעם שהילד בוכה, יש להיענות לו, וכך אני נוהגת לעשות, אלא שאני מוצאת עצמי מחזיקה את הילד רוב היום, לאחר שהקטן (חמוד אבל נודניק!!!) לא מוכן להיות עם עצמו, ולא משנה אם אני שמה אותו במיטה עם מובייל, באוניברסיטה או בטרמפולינה מול ערוץ בייבי.
    יוצא שמתוך כך שאני מנסה להיות אם מכילה אני הופכת לאם מתוסכלת, שאין לה פנאי לשום דבר. זאת מבלי שהזכרתי את ביקורות הסביבה (חמה ואמא בעיקר):"את אשמה, הרגלת אותו לידיים".
    סוגיה נוספת שאני מתחבטת בה היא כיצד עלי לפתח ולהעשיר את בני? נכון שהוא רק בן 3 חודשים, אבל אני מאמינה שמההתחלה יש לפתח את הילד. אני שרה לו, מראה לו קצת חיות בספר שלו, מסבירה לו קצת על המשחקים התלויים באוניברסיטה, אבל מרגישה שאני חוזרת על עצמי, ושאולי זה לא מספיק .
    אודה לעזרתכן
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כול הזמן על הידיים

הוספת תגובה

• כול הזמן על הידיים - תגובה

דבי גרוס דולב
    25/01/2013

הי טל
    גם אני מאמינה שאחד מצרכי התינוק העיקריים בחודשים הראשונים הוא מענה על הבקשה להיות על הידיים. יחד עם זאת חשוב גם לנסות ולהרגיל את התינוק להיות על המזרון או במקומות אחרים שאינם הידיים.צריך למצוא את שביל הזהב בין מענה על צורך זה לבין הרגלי שהייה באופן עצמאי. לכן כדאי להמשיך ולהניח את התינוק במקומות אחרים וכשהוא בוכה לגשת אליו, לנחם ולנסות לא להרים מייד על הידיים, לעיתים אפשר להרים ולחזור ולהניח לאחר שנרגע. אפשר גם להשכב לצידו במקום להרים על הידיים וכן הלאה. בכל מקרה, חשוב לצד זה להמשיך ולקחת לידיים כשיש צורך. קצת קשה אבל עם הזמן תמצאי את המינון הנכון ואת הדרך הנכונה לשלב בין שני הדברים.
    לגבי ההעשרה- תינוק בגיל זה לא זקוק להרבה העשרה אלא בעיקר למגע, תנועה, קול, שכיבה על הבטן וכל מה שאת נותנת לו.
    על טלוויזיה אני לא ממליצה בגיל זה.

בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול הזמן על הידיים

טל
    26/01/2013

דבי שבוע טוב
    תודה רבה על המענה.
    האם, לדעתך, לול יוכל לסייע בעניין?
    ביחס לטלוויזיה-את לא ממליצה גם לא לזמן מצומצם? מאיזה גיל כן אפשר להתחיל צפייה בטלוויזיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול הזמן על הידיים - תגובה - תגובה

נירה מירון
    26/01/2013

שלום טל.
    אני מחזקת את דבריה של דבי כי בחודשים הראשונים התינוק זקוק למגע רב.
    אני מקווה שדבי תסכים איתי שבאופן כללי אין ללול יתרון על הרצפה (על מזרן). והוא אף עשוי להגביל את התנועה שתתפתח בהמשך (התהפכות ואחכ זחילה).
    אני מבינה שהקושי שלך נובע בחלקו מכך שבנך עדיין אינו משחק משחק עצמאי. זה מוקדם מדי לצפות לזה בפרקי זמן ארוכים.
    יכולת הריכוז של תינוק במשחק או פעולה עולה עם הזמן ותלויה גם בטמפרמנט עמו נולד.
    בגיל כזה 10 דקות הן זמן ארוך מאד לפעילות רצופה.
    יש כמה דברים שיוכלו להקל עליך:
    1. לייצר סדר יום ברור ומובנה. רשמי על דף לפי שעות מה אתם מתעתדים לעשות. תנומת בוקר, לאחר מכן זמן טיול בחוץ, כשמזג האוויר מאפשר זאת, לאחר מכן משחק משותף על מזרן הפעילות, ארוחת צהריים, שנ"צ, וכדומה.
    2. השתדלי למצוא מסגרות בהן תוכלי לפגוש אמהות אחרות. אלו יכולות להיות מסגרות חינמיות (הגינה בקרבת ביתכם), או מסגרות בתשלום-דוגמאת חוג ליווי התפתחות או מעגל אמהות. אלו יכולים להקל עליך מאד.
    3. בחוג ליווי התתפתחות, פרט למפגש עם האמהות האחרות, תוכלי לקבל רעיונות כיצד להפעיל את התינוק , איך להרגילו לשכיבה על הבטן וגם למה לצפות ממנו בשלב זה.
    4. אחת המשימות הקשות של האמהות היא סינון הרעשים מבחוץ. לכל אחד יש מה לומר. ולפעמים זה הדבר והיפוכו. נסי לא להתרגש ולא להעלב.
    5. השתמשי במנשא. המנשא מאפשר לתינוק לחוש את חום גופנו כשהידיים שלנו נשארות פנויות

לגבי טלוויזיה-הטלוויזיה מציפה את מערכת החושים אך אינה מייצרת תגובה אקטיבית. ולכן אינה ממולצת כלל. אך לעיתים זמן הטלוויזיה הוא הזמן היחיד בו אנו יכולות להתפנות לכמה דקות. השתמשי בה בצמצום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול הזמן על הידיים

טל
    27/01/2013

נירה ודבי
    תודה רבה
    ברשותכן, אמשיך להיעזר בכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו