מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבוב סביב ציראלה30/01/2013
שלום! חוץ משוב לשאול שאלות אני רוצה גם להודות לכם על הפורום הנפלא!
אני נעזרת בו מדי פעם ותשובות ותרגילים שלכם מקדמים אותנו מאוד !
בתי מתקרבת לגיל 7 חודשים. התחילה להתהפך לקראת גיל חצי שנה לשני כיוונים
ועושה את זה כבר במיומנות רבה, עד כדי כך שמתקדמת עלידי גילגולים.
הבנתי שסיבוב סביב ציר הוא שלב מקדים לזחילה, שגם אותו עדיין לא עושה .
והתחלתי במקביל לעבוד איתה על זה, עלידי כך שאני מציעה לה צעצוע מהצד ומנסה לגרות אותה להסתובב .
העניין שזה לא כל כך מצליח, היא מתעניינת ומסובבת את הראש ואם רוצה לקחת/לגעת בצעצוע או שהיא ישר מתהפכת ומתגלגלת או שמניחה את הראש ומושיטה ידיים, אבל לא מנסה כל כך להסתובב עם הגוף כולו (כלומר לעשות סיבוב סביב ציר).
אשמח מאוד לקבל טיפים לתרגול איתה. האם לעבוד על זחילה וסיבוב ציר במקביל, או שחשוב שקודם תתחיל לעשות סיבוב ציר ורק אחר כך זחילה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוב סביב ציר - תגובה
נירה מירון30/01/2013הי אלה.
תודה רבה על המשוב!
אני שמחה מאד לדעת שאנחנו מועילות ותורמות לכם.
לגבי הזחילה- רובה של ההתפתחות המוטורית עברה על בתך בעונת החורף. בעונה זו אנו נוטים להניח את הילדים על הרצפה החשופה במידה פחותה. כמו כן הבגדים הרבים מסרבלים את התנועה.
חשוב שתינוקות יעברו את כל שלבי ההתפתחות אך חשוב מכך - שירכשו את מרכיבי התנועה. כלומר- בשלב הזחילה, פרט להשגת היכולת להתקדם ממקום למקום חשוב שבתך תהיה מסוגלת להשען על המרפקים, להושיט ידיים קדימה בשכיבה על הבטן(חגורת כתפיים חזקה,) להושיט ידיים בהצלבה, לדעת לדחוף את הרצפה עם כפות הרגליים .
הדרך הטובה ביותר לעודד זחילה ותנועות על הרצפה- היא להניח ע הרצפה- (לא על מזרן)
לשכב בעצמך, על גחונך מולה- ולעבוד יחד. תוכלי כשאת מולה להניח ידך על כתפה וזרועה המנוגדת לכיוון התנועה, ובכך לנטרל את היכולה להתגלגל, ולהושיט חפץ אטרארטיבי לצד השני- על החפץ להיות קטן דיו על מנת שתוכל לאחוז בו. בועות סבון-מאד עוזרות.
זחילה וסיבוב סביב ציר מורכבות מאותם אלמנטיים תנועתיים , כך שהעבודה מולה על הרצפה תשרת את אותה מטרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)